Cauta

Prof.dr.Coșea dă de pământ cu Arafat: ”Ne tratează ca pe niște proști!” 

”Raed Arafat a început să vorbească dictatorial”, susține prof.dr.Mircea Coșea

Fostul ministru de stat, prof.dr.Mircea Coșea a denunțat atitudinea dictatorială a lui Raed Arafat, despre care spune că îi tratează pe români ca pe niște proști și inconștienți. Acesta îi acuză pe Arafat și pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că au transformat victimele în principalii vinovați ai pandemiei.

Economia nu va mai suporta un alt lockdown, atrage atenția prof.dr.Mircea Coșea, fost ministru de stat, care critică discursurile panicarde ale lui Raed Arafat și ale unor manageri de spitale, precum și noile măsuri de închidere a unor domenii de activitate. ”Nu se poate accepta așa ceva în momentul în care în ramura hotelieră și a restaurantelor nu au existat cazuri grave de focare. Oamenii aceia au investit enorm ca să respecte regulile impuse și le-au respectat, iar în momentul acesta le mai dai încă o lovitură și continui să menții cazinourile și jocurile de noroc deschise. Mi se pare nu numai un nonsens, dar și o evidență clară că există niște interese de o natură foarte specială. Dispare o ramură și, când vor da faliment, nu cumva vin companii străine să le cumpere toată rețeaua de hoteluri și restaurante pe nimic? Guvernul nu ar trebui să mai țină cont de sfaturile unor oameni care au început să arate foarte clar că au eșuat în politica pe care au aplicat-o în timp de pandemie. Și mă refer aici la DSP-uri, la Ministerul Sănătății, la domnul Arafat și la toată compania din jurul domniei sale, care nu au făcut decât să aplice o politică de a transforma victimele în principalii vinovați ai pandemiei și să semene de dimineață până seara panică și spaimă. Cum poți să accepți, pentru că este revoltător lucrul acesta, ca un oarecare manager de spital să spună populației că de acum înainte o să muriți acasă. Dar de ce nu spune că de acum înainte o să ne facă bine? Ce vorbă este asta? Ce populație suntem noi? De proști?”, ne-a declarat prof.dr. Mircea Coșea.

Apar noi afaceri

Fostul ministru de stat semnalează și aberația măsurii cu trasarea spațiilor din jurul școlii, despre care spune că este doar o oportunitate de afaceri pentru unii. ”Vă dați seama ce cheltuieli vor fi ca să se traseze spațiile de 100 de metri în jurul școlilor? Ce afaceri se vor face cu fel de fel de firme de familie, care vor veni cu niște vopsea, cu niște cretă, cu niște pancarde ca să spună unde este școala? Nu există așa ceva în alte țări. Asta este incompetență crasă și lipsă de voință pentru a face testarea aceea, pe care o fac toate țările și care încep să se reglementeze într-o anumită arie. Mai mult decât atât, dezvolți două focare intenționat, unul cu începerea școlilor în condiții de nepregătire și celălalt cu alegerile locale, care nici ele nu au fost bine organizate din punctul de vedere al siguranței. Activitatea economică în țara asta ar trebui să continue respectând regulile, nu oprind activitatea. Este exact ca pe timpul lui Ceaușescu, dacă ningea, în loc să curețe șoselele, oprea traficul. Sunt foarte revoltat de ceea ce se întâmplă și sunt foarte pesimist în legătură cu viitorul. Nu avem nicio șansă de relansare economică în condițiile astea. Nu mai avem colectare la buget. 400.000 de oameni sunt în șomaj și vor deveni o masă periculoasă din punct de vedere social. Ce înseamnă asta că se vor acorda compensații? Cine îi dă compensații unuia care a fost chelner o viață întreagă și acum este șomer de 7 luni de zile și nu poate să facă altceva, că nu avem un sistem de recalificare și reorientare profesională a forței de muncă și, dacă e pe undeva, costă foarte mult. Ce facem cu această masă de șomeri, la care se mai adaugă și cei din diaspora care nu se mai pot întoarce în țările în care au muncit. Sunt foarte speriat, vă spun sincer. Aceste măsuri care se iau nu au nicio logică economică. Din ce mai trăiești în țara asta?”, a mai afirmat prof.dr.Mircea Coșea, fost ministru de stat.

”Este absurd să dai vina pe victime”

Afirmația lui Raed Arafat, conform căreia românii nu s-au infectat când au votat, ci când au sărbătorit după alegeri, l-a indignat peste măsură pe profesorul Mircea Coșea. ”Raed Arafat a început să vorbească dictatorial, să trateze poporul român ca pe un popor de proști și inconștienți, un popor de nelegiuiți care nu fac decât să danseze, să bea și să se distreze. Cine este domnul Arafat să ne spună că alegerile au fost bine organizate? A mers el din secție în secție? S-a uitat ce s-a întâmplat acolo? De unde știe el că românii sunt bețivi, că după ce votează se bucură așa mult, vezi Doamne, că de ce s-ar bucura, nu știu, ca să se apuce de sărbătorit și de beții. Este jignitor. Este clar că s-a scăpat din mână problema și văd că se menține această idee cu alegerile din decembrie și o să fie prăpăd, mai ales că vine și gripa. Tendința asta de a da vina pe oameni, pe noi, că suntem proști, că suntem necivilizați, că nu știm să ne spălăm pe mâini, este absurdă. Nu poate să vină președintele țării să ne învețe cum să ne spălăm pe mâini. Știm și noi asta, ne mai spălăm, nu suntem murdari așa cum cred unii”, ne-a precizat fostul ministru de stat, prof.dr.Mircea Coșea.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version