AcasăRecomandariProf.dr.Coșea dă de pământ cu Arafat: ”Ne tratează ca pe niște proști!” 

Prof.dr.Coșea dă de pământ cu Arafat: ”Ne tratează ca pe niște proști!” 

”Raed Arafat a început să vorbească dictatorial”, susține prof.dr.Mircea Coșea

Fostul ministru de stat, prof.dr.Mircea Coșea a denunțat atitudinea dictatorială a lui Raed Arafat, despre care spune că îi tratează pe români ca pe niște proști și inconștienți. Acesta îi acuză pe Arafat și pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, că au transformat victimele în principalii vinovați ai pandemiei.

Economia nu va mai suporta un alt lockdown, atrage atenția prof.dr.Mircea Coșea, fost ministru de stat, care critică discursurile panicarde ale lui Raed Arafat și ale unor manageri de spitale, precum și noile măsuri de închidere a unor domenii de activitate. ”Nu se poate accepta așa ceva în momentul în care în ramura hotelieră și a restaurantelor nu au existat cazuri grave de focare. Oamenii aceia au investit enorm ca să respecte regulile impuse și le-au respectat, iar în momentul acesta le mai dai încă o lovitură și continui să menții cazinourile și jocurile de noroc deschise. Mi se pare nu numai un nonsens, dar și o evidență clară că există niște interese de o natură foarte specială. Dispare o ramură și, când vor da faliment, nu cumva vin companii străine să le cumpere toată rețeaua de hoteluri și restaurante pe nimic? Guvernul nu ar trebui să mai țină cont de sfaturile unor oameni care au început să arate foarte clar că au eșuat în politica pe care au aplicat-o în timp de pandemie. Și mă refer aici la DSP-uri, la Ministerul Sănătății, la domnul Arafat și la toată compania din jurul domniei sale, care nu au făcut decât să aplice o politică de a transforma victimele în principalii vinovați ai pandemiei și să semene de dimineață până seara panică și spaimă. Cum poți să accepți, pentru că este revoltător lucrul acesta, ca un oarecare manager de spital să spună populației că de acum înainte o să muriți acasă. Dar de ce nu spune că de acum înainte o să ne facă bine? Ce vorbă este asta? Ce populație suntem noi? De proști?”, ne-a declarat prof.dr. Mircea Coșea.

Apar noi afaceri

Fostul ministru de stat semnalează și aberația măsurii cu trasarea spațiilor din jurul școlii, despre care spune că este doar o oportunitate de afaceri pentru unii. ”Vă dați seama ce cheltuieli vor fi ca să se traseze spațiile de 100 de metri în jurul școlilor? Ce afaceri se vor face cu fel de fel de firme de familie, care vor veni cu niște vopsea, cu niște cretă, cu niște pancarde ca să spună unde este școala? Nu există așa ceva în alte țări. Asta este incompetență crasă și lipsă de voință pentru a face testarea aceea, pe care o fac toate țările și care încep să se reglementeze într-o anumită arie. Mai mult decât atât, dezvolți două focare intenționat, unul cu începerea școlilor în condiții de nepregătire și celălalt cu alegerile locale, care nici ele nu au fost bine organizate din punctul de vedere al siguranței. Activitatea economică în țara asta ar trebui să continue respectând regulile, nu oprind activitatea. Este exact ca pe timpul lui Ceaușescu, dacă ningea, în loc să curețe șoselele, oprea traficul. Sunt foarte revoltat de ceea ce se întâmplă și sunt foarte pesimist în legătură cu viitorul. Nu avem nicio șansă de relansare economică în condițiile astea. Nu mai avem colectare la buget. 400.000 de oameni sunt în șomaj și vor deveni o masă periculoasă din punct de vedere social. Ce înseamnă asta că se vor acorda compensații? Cine îi dă compensații unuia care a fost chelner o viață întreagă și acum este șomer de 7 luni de zile și nu poate să facă altceva, că nu avem un sistem de recalificare și reorientare profesională a forței de muncă și, dacă e pe undeva, costă foarte mult. Ce facem cu această masă de șomeri, la care se mai adaugă și cei din diaspora care nu se mai pot întoarce în țările în care au muncit. Sunt foarte speriat, vă spun sincer. Aceste măsuri care se iau nu au nicio logică economică. Din ce mai trăiești în țara asta?”, a mai afirmat prof.dr.Mircea Coșea, fost ministru de stat.

”Este absurd să dai vina pe victime”

Afirmația lui Raed Arafat, conform căreia românii nu s-au infectat când au votat, ci când au sărbătorit după alegeri, l-a indignat peste măsură pe profesorul Mircea Coșea. ”Raed Arafat a început să vorbească dictatorial, să trateze poporul român ca pe un popor de proști și inconștienți, un popor de nelegiuiți care nu fac decât să danseze, să bea și să se distreze. Cine este domnul Arafat să ne spună că alegerile au fost bine organizate? A mers el din secție în secție? S-a uitat ce s-a întâmplat acolo? De unde știe el că românii sunt bețivi, că după ce votează se bucură așa mult, vezi Doamne, că de ce s-ar bucura, nu știu, ca să se apuce de sărbătorit și de beții. Este jignitor. Este clar că s-a scăpat din mână problema și văd că se menține această idee cu alegerile din decembrie și o să fie prăpăd, mai ales că vine și gripa. Tendința asta de a da vina pe oameni, pe noi, că suntem proști, că suntem necivilizați, că nu știm să ne spălăm pe mâini, este absurdă. Nu poate să vină președintele țării să ne învețe cum să ne spălăm pe mâini. Știm și noi asta, ne mai spălăm, nu suntem murdari așa cum cred unii”, ne-a precizat fostul ministru de stat, prof.dr.Mircea Coșea.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
55.199 afisari

28 COMENTARII

  1. asta chiar crede ca ulciorul o sa mearga de multe ori la apa !!! nu a inteles nimic din ospitalitatea si bunul simt romanesc a luat in ras si bascalie toate beneficiile de care s a bucurat!!!!!!la comanda bineinteles.

  2. Daca Cosea se dadea jos din limuzina si calatorea cu mijlocul de transport in comun sau pe jos sau isi facea piata de la producatori…isi schimba opinia…Adevarul e pe la juma’te…Sunt f.multi inconstienti…fara masca sau cu masca sub nas…Culmea…majoritatea sunt peste 60 de ani…

    • Ăsta de mai sus care spui că „Sunt f.multi inconstienti …fara masca sau cu masca sub nas…” esti cumva frate cu arafat?
      Dacă mergeai cu transportul în comun ai fi remarcat că din sărăcie majoritatea poartă o mască refolosita, păstrată prin buzunare, prin geanta etc, care adesea mai este și jegoasa, FAPT PT CARE e muuult mai bine și mai sănătos să nu o porți. Nici nu e posibil să manuiesti o mască in condiții de igienă aflandu-te in public, cu papornitze in mâini. Nici dacă ai umbla cu cutia de măști după tine si cu sticla de spirt. Dar stie arafat si ignorantul de mai sus asta ? Nu stiu! DECI inconștient ar fi ăla care o poartă! Așadar e f logic că din cauza măștilor s-au înmulțit cazurile de infectari, căci in conditii de manipulare neigienice, mastile chiar devin factor de infectare, deci purtarea mastilor sunt mai periculoase decât dacă nu le-ai purta ! Păi nu?

      • Am o bunicuta care are o masca din 3 straturi din panza pe care o spala si o dezinfecteaza de cate ori se intoarce acasa.Deci nu ti trebuie meleoane de euroi sa ai o minima protectie….dar ce sa vezi…inca este nevoie de educatie sanitara in Romania !

      • Circul cu trenul la serviciu zilnic ! port masca pentru a nu primi amenda de la mercenarii guvernulu
        i ! De 7 luni nu am patit nimic !
        Oare cata igiena si siguranta i-mi
        ofera o masca ! As mai intreba
        pe domnii guvernanti ! De ce oamenii strazii care sufla in punga spalandu-se numai cand vine ploaia , nu se imbolnavesc de covid ? Probabil covidul vine
        numai la persoanele cunoscute de popor ! cum ar fi Andrea Esca !
        Oare nu crede-ti ca populatia s-a prins de figura ca interesul cadrelor medicale este sa mediatizeze cat mai mult perioada aceasta de covid , spre a-si primi
        cat mai mult timp suplimentele fata de salariu pentru lupta lor
        impotriva covidului ? De ce toate
        spitalele de stat au infectari de covid , iar cele private nu ?
        Cum se explica , ca la un spital de neuropsihatrici din judetul
        Bacau , toti bolnavii care nu intra-u in contact decat cu angajatii ,
        sunt pozitivi la testul covid , iar
        angajatii nu ! Au fost gasiti negativ , dupa testarea in mai multe randuri ! Oare nu pentru a se mentine panica si teama intre
        cetateni ! Oare nu pentru a prelungi perioada pandemiei spre
        a obtine personalul medical banii
        promisi de guvern in luna martie ?
        Oare chear vrea guvernul Romaniei
        sa declare „” crestere economica „”
        pe seama amenzilor date pentru nerespectarea masurilor privind
        declaratia pe proprie raspundere
        si nepurtarea mastilor ? Chear
        vreti sa declarati stare de urgenta
        spre a ne tine in casa si sa manipulati poporul de a va cumpara toate produsele farmaceutice si sanitare promovate
        de voi ca fiind contra covidului ?
        Domnilor guvernanti ! Nu se mai
        poate ! Cat va veti mai ascunde
        in spatele mercenarilor politisti
        sau jandari care va apara interesele meschine ! Va avertizez
        ca incepand din acest moment
        sunte-ti un guvern nelegitim !
        Poporul nu va mai vrea ! Nici eu !
        Face-ti tot posibilul spre a evita .luptele de strada , intre oamenii
        care nu va vrea si mercenarii vostri !

    • Mai cretino spalata pe creier de tv-uri ! Ce spui mai toanto de Suedia si tarile nordice care au libertate TOTALA fara masti si au doar cateva sute de cazuri pe zi !?? Crede in continuare minciunile guvernantilor , idioato !

    • Serios?! Chiar numai batranii sunt vinovati că nu au măști? Dați -le în fiecare zi câte 3-4 măști, că doar,trebuiesc schimbate la fiecare 4 ore ca să fie protejați, la toată populația pe gratis și -arunci mai discutam dacă ar mai urla zilnic „poartă mască”. Are dreptate dl. Cosea, sunt marea majoritate care abia își tarasc zilele,cu toate că lucrează dar,venitul net e de 1200-1300 lunar,și -atunci, imi cumpăr măști zilnic și pe urmă ies la cerșit o bucată de pâine,… Cine își peirmite luxul ăsta n-are decât și sa nu pretindă și de la alții dacă n-au de unde.

  3. Inca o proasta spalata pe creier.Te-ai intrebat ,covidioato,oamenii poate au nevoie sa respire aer curat,poate au o boala care nu le permite purtarea mastii?Mai ales cei in varsta.De unde ati aparut atatia cretini in tarisoara asta?Cine dracu v-a bagat in cap ca coronavirusul se ia pe strad?Nebunilor.

  4. @Ioana M .Cred ca bunicuta ta nu ti-a dat cand trebuia o nuielusa la fund.Apropo de educatia celor 7 ani de acasa.Asta cu educatia sanitara vine din tenebrele lagarelor de exterminare naziste.Fara sa vreti Mengele a ajuns mentorul vostru ,celor obsedati de masti,dezinfectanti,microbi,infectii,spalat pe maini .Nu a mai apucat sa va invete ceea ce este imunizarea naturala.

  5. Mai cretino spalata pe creier de tv-uri ! Ce spui mai toanto de Suedia si tarile nordice care au libertate TOTALA fara masti si au doar cateva sute de cazuri pe zi !?? Crede in continuare minciunile guvernantilor , idioato !

    • Wishful thinking asta cu nu ramane nepedepsit – Ba da ramane cel putin pe lumea asta vezi cazul comunismului si al iudaismului!

  6. Ioana M,cred ca e Arafat insusi dar deghizat. Doar asa se poate explica idiotenia ei . Modelul suedez a demonstrat ca fara masti,fara constringeri,intr o tara cu clima rece,oamenii pot trai sanatos si civilizat. Ori a crezut cineva ca un neamt,un ungur,un palestinian,pot salva Romania ?! pai cand au mai salvat astia tara? in toate timpurile,romanii neaosi din Muntenia au salvat si Moldova si Ardealul.Ba chiar de doua ori !!!a venit ungurul Ludovic sa ii invete pe cei din Muntenia ?pai in Ardeal erau 1 milion de unguri si 5 milioane de romani si totusi ei erau sclavii nobililor unguri. A trebuit tot muntenii sa-i elibereze ,a trebuit tot Balcescu sa le faca revolutie.Asteptati de la Mutu Cotrocelu si Sica Mandolina sa salveze tara ?!!!!

  7. Nu degeaba ne-au făcut unii mamaligari. Nu ca mămăliga n-ar fi buna ca aliment. Arahat face ce crede el ca e lăsat sa facă. În alte tari nemămăligare nu și-ar permite sa trateze oamenii ca în Românica. Mulți sunt spălați pe creier de TV. E prea târziu domnule Coșea, păcat de cei care au murit pt. tara, ca să vina arăboiul scarbos sa dicteze. Dar poate ne place în dictatura, mai știi?

  8. Regulile pandemice nu sunt la fel cu regulile civile. Probabil ca peste 2 ani o sa ne amuzam cu toti ca de anii epocii de aur…

  9. Eu pot indura pandemia 15 ani la rand cum mama statea decenii la rand la adidasi de la ora 3 dimineata.
    Nu e amuzant? La adidasi..

  10. Domnul Coșea are dreptate, dar cine aude? Vorba unuia de mai sus: românii sunt conduși de un neamț, un ungur și un palestinian. Credeți că nutresc sentimente de iubire față de țară și față de locuitorii ei?! Nici din greșeală. Iar românii s-au schimbat atât de mult, încât nu-i mai recunoaștem noi, cei care mai știn ceva istorie. Spiritul de turmă s-a instalat puternic în mentalitatea românilor. Dacă e președinte, trebuie să-l ascultăm. Îl ascultăm dacă spune lucruri bune, dacă ține cu poporul, dar cum se vede clar că nu are nimic comun cu poporul român, trebuie să-i cerem demisia. Dacă nu demisionează, trebuie să ne revoltăm noi, tot poporul român, să stăm la Cotroceni până iese din vizuină.

  11. AI DREPTATE DAR O NAȚIE CA ROMÂNI PROȘTI ȘI INBECILI NU GĂSEȘTI PE MAPAMOND EU NU ZIC CĂ NU EXISTĂ DAR SĂ EXAGEREAZĂ NU E UN DOCUMENT SCRIS NICĂIERI CĂ EXISTĂ COVIT ȘI NU AU NICI O DOVADĂ CĂ AR EXISTA AU MURIT ATÎȚIA DAR NU SA FĂCUT NICI O AUTOPSIE SĂ SE VADĂ CĂCI A MURIT DE COVIT SE PRESUPUNE CĂCI E O RĂCEALĂ DAR AFACERILE LUI ARAFAT ȘI TĂTARU NU LEA CONTORIZAT NIMENI .ACEST ARAFAT DICTEAZĂ TOT A FOST LA TÎRGU MUREȘ UN O.N.G.ȘI A AJUNS MARE DOCTOR ȘI DICTATOR AL ROMÂNIEI SĂ PRICEPE LA TOATE ȘI LA ALEGERI ȘI LA JANDARMERIE SI LA CULTURĂ ȘI LA HOTELURI ,RESTAURANTE .LA TOATE PĂRINȚI AR TREBUI SĂ DECIDĂ SOARTA COPIILOR DAR DECIDE ARAHAT ÎI CEREM DEMISIA ATÎT LUI CÎT ȘI GUVERNULUI ORBAN ȘI A LUI IOHANIS PETRU ACESTA DECIZI CARE LEAU LUAT IN POTRIVA POPORULUI PENTRU MINCIUNĂ TRĂDARE ȘI GENOCID IN MASĂ SĂ DEIE SOCOTEALĂ PENTRU MORȚI CARE NU LEA FĂCUT AUTOPSIE .LUMEA E PREA CREDIBILĂ SI ĂI CREDE PE ACESTI INCOPETENȚI CARE NE CONDUC ȘI SE ÎNBOGĂȚESC IN URMA ACESTUI COVIT .DAR AM SPERANȚĂ CĂCI LE VINE ZIUA SĂ PLĂTEASCĂ CUM A PLĂTIT CEAUȘESCU .CARE ZICIAM CĂCI NU SE TERMINĂ NICI O DATĂ DAR SA TERMINAT .NE CHEAMĂ LA VOT PE 6 DECEBRIE .SĂI VOTĂM PROSTIMEA ÎI VOTEAZĂ ……..TREZEȘTETE ROMÂNIA …TREZIȚIVĂ ROMINI MĂCAR ÎN AL 13 .CEAS

  12. Si totusi…. eu inca astept studiul OMS cu privire la eficienta masilor, studiu care se lasa asteptat…. pana la sfarsitul pandemiei….

  13. Numai tâmpenii debitează unii.
    Realitatea o avem!
    Virusul există şi nu iartă ignoranța.
    Japonezii, chinezii şi sud coreenii au reuşit ținerea sub control prin DISCiPLINĂ.

  14. Statul încasează la buget taxe și impozite de pe urma cazinourilor și jocurilor de noroc, fără să facă niciun efort. Cum să închidă așa ceva?

  15. Va trateaza ca pe niste prosti ca ii e jena sa spuna verde in fata ca sunteti niste idioti…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger