AcasăRecomandariPolițistul civil anti-mască, o gogoriță. Nu există personal!

Polițistul civil anti-mască, o gogoriță. Nu există personal!

Cetățenii români vor fi vânați de polițiștii sub acoperire

Metoda controalelor efectuate de polițiști în civil este una foarte eficientă, dar nu poate fi aplicată din cauza lipsei de personal, susțin sindicaliștii de la Europol. Aceștia spun că există localități care au un singur echipaj la patrulare, pe care nu au cum să-l folosească și în civil și că nici în București nu există agenți suficienți.

Poliția măștii și a distanțării sociale nu va putea efectua razii sub acoperire, așa cum cer cei aflați la conducerea Guvernului. Depășite total de explozia numărului de cazuri, autoritățile au trecut din nou la represalii împotriva populației, considerată vinovată de răspândirea virusului. Evident că nimeni din Guvern nu și-a găsit vreo vină față de organizarea dezastruoasă a deschiderii anului școlar, în care unitățile de învățământ au fost lăsate să se descurce singure cu dezinfecția, distanțarea și instalarea panourilor despărțitoare, fără nicio susținere financiară. Nici răspunderea pentru organizarea alegerilor locale în plină creștere a cazurilor de infectări nu a fost asumată de Guvern, care închide acum bisericile și restaurantele, pe care le consideră riscante pentru transmiterea Covidului. După amenzile abuzive și absurde aplicate de polițiști în starea de urgență, care a atras aversiunea populației față de aceștia, iată că agenții MAI sunt scoși din nou la sacrificiu și asmuțiți împotriva cetățenilor. Pentru că iată, dacă ceva merge rău în evoluția epidemiei, vinovați sunt românii indisciplinați, nu lipsa coerenței în deciziile luate de autorități și în niciun caz gestionarea catastrofică a sistemului sanitar. ”Noi am fost țapi ispășitori pentru amenzile din starea de urgență, pentru că la un moment dat și Vela a spus că noi facem abuzuri, asta după ce președintele României și premierul au îndemnat la rigoare și la sancționarea oricui încalcă legea”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

Procentul de 20%, ireal

Comanda Guvernului a fost ca 20% dintre polițiști să patruleze în civil, pentru a-i prinde în flagrant pe românii care nu poartă mască în zone aglomerate sau nu păstrează distanțarea socială. ”Noi întotdeauna am susținut această activitate a polițiștilor de la Ordine Publică în civil, mai ales în spațiile publice, pentru că este singura manieră eficientă în care poți să și constați încălcarea prevederilor legale, fie că vorbim despre măsurile de prevenire a infecției, fie că vorbim de tot felul de fapte. Nu ai cum să prinzi un autor de furturi din buzunare din mijloacele de transport în comun dacă nu ești tu pe acolo. Procentul acela de 20% polițiști în civil mă îndoiesc că se va putea respecta pentru că sunt orașe sau municipii unde este o patrulă, iar acea patrulă abia reușește să intervină la apelurile de urgență 112, ce să mai vorbim despre mers în civil și făcut prevenire în zonele aglomerate și cele cu potențial de contaminare. Nici în București nu sunt de ajuns cele 25 de secții, cu 4-5 patrule într-un sector, pentru că sunt secții care nu fac față la apelurile 112, deci nici nu se pune problema polițiștilor în civil. Vorbim aici și despre efectul unei asemenea informații pentru opinia publică, pentru că s-ar putea ca unii dintre cetățeni, știind că vor fi polițiști în civil, să-și corecteze comportamentul din proprie inițiativă”, a afirmat președintele Sindicatului Polițiștilor Europol, Cosmin Andreica.

Românii, turnători înrăiți

Consilierul premierului Orban, Virgil Guran, a anunțat că, pe lângă polițiști în civil, va fi creat un TelVerde, un număr special la care cetățenii îi pot reclama pe cei care nu respectă regulile. La acest capitol însă stăm foarte bine, pentru că, zilnic, mii de români sună la Poliție pentru a reclama încălcarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid. ”Sunt oameni care sună la 112 pentru a semnala că se adună adolescenți la scara blocului sau oameni care nu poartă masca și în momentul în care ajunge poliția evident că toată lumea respectă regulile și nu ai cum să aplici contravenții. Și de aici o nemulțumire și o ceartă continuă între cei care sesizează și polițiști. Oricum, avem mii de apeluri în fiecare zi, iar cele mai multe sunt de genul că la scara blocului sunt șapte tineri, care stau buluc, unul lângă celălalt și nu respectă regulile. Cum a fost și cazul de la Constanța, unde am văzut că au mai apărut imagini video cu tinerii de acolo care strigau, beau, mâncau semințe, dădeau drumul la muzică”, ne-a mai precizat Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Polițiștilor Europol.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
601 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce bun ar fi si niște politisti antiinterlopi mama mama asa cateva controale decat sa faca munca gardienilor publici ca jandarmii au pulanele ocupate cu galeria Dinamo. O sa zica nu avem oameni sau ca sunt la sectia antimasti…

  2. si se legitimeaza cand vrea sa ti dea sanctiune sau e afacere pt impostori si infractori ????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger