AcasăRecomandariPolițiștii nu vor noile uniforme: ”Parcă suntem de la salubritate!”

Polițiștii nu vor noile uniforme: ”Parcă suntem de la salubritate!”

Sindicatele din Poliție au atras atenția că noile uniforme impuse de MAI nu sunt deloc pe placul agenților. Aceștia spun că, în noile uniforme, pot fi confundați cu angajații de la salubritate sau de la gaze. Nici schimbarea culorilor de pe noile autospeciale nu a fost primită bine de polițiști, principala nemulțumire fiind legată de culorile electorale galben-albastru și de dispariția tricolorului.

Reprezentanții Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) s-au arătat extrem de indignați de rebranduirea logistică a MAI fără niciun fel de reglementare legală și, mai ales, fără niciun fel de consultare în rândul polițiștilor. ”Nu ne-a consultat nimeni, nu știm absolut nimic, suntem puși în fața faptului împlinit, deși s-au încălcat niște hotărâri de guvern. Polițiștii au primit extrem de prost și mașinile și noile uniforme. Spun că parcă ar fi de la salubritate sau de la gaze. Mașinile au ajuns, dar uniformele nu au fost încă distribuite polițiștilor, doar au fost prezentate. Lipsa asta de consultare creează foarte multe suspiciuni.

Noile mașini, poliție germană sau poliție PNL

Schimbarea culorilor de pe mașini a provocat iarăși nemulțumire în rândul polițiștilor, din cauza dispariției însemnelor naționale de pe autoturisme. Contractul este de 6.700 de mașini, făcut cu Dacia, și au început deja să fie repartizate, pe măsură ce sosesc loturile. Problema este că această schimbare profundă a logisticii nu a fost anunțată nici în rândul populației, care este destul de confuză la vederea acelor mașini. Cei de la minister au motivat schimbarea prin necesitatea diferențierii de Poliția Locală, dar ar fi trebuit să fie puși cei de la Poliția Locală să-și schimbe mașinile și uniformele. Acolo erau culori naționale, nu culori de partide politice, asta este discuția”, ne-a declarat Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Se încalcă legea

Polițiștii spun că noile uniforme sunt oribile

Sindicatele polițiștilor semnalează faptul că schimbarea însemnelor și culorilor de pe mașinile de serviciu și a uniformelor încalcă actele normative în vigoare. ”Reamintim că modelele/culorile echipamentelor, gradelor, legitimațiilor, insignelor etc. sunt reglementate prin HG nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti – republicată și actualizată.

Noi nu avem cunoștință despre vreun alt act normativ, emis între timp, referitor la chestiunea în discuție. Tocmai de aceea, încă din data de 29 iunie a.c., ne-am adresat, în scris, MAI, pe tema în cauză, dar am primit răspuns oficial doar de la Poliția de Frontieră, care confirmă existența grupului de lucru constituit în scopul întocmirii unui studiu vizând modificarea uniformei în cadrul acestei structuri.

Până acum, deși au trecut mai mult de 30 de zile, de la MAI/IGPR nu am primit niciun răspuns privitor la modificările preconizate la nivelul Poliției Române, fapt pentru care nu putem emite un punct de vedere întemeiat, referitor la oportunitatea acestora, costurile, calitatea și eficiența noilor echipamente (despre care, subliniem, nu ne pronunțăm în necunoștință de cauză!) sau la ideea de a se renunță la culorile roșu, galben și albastru, ca element de identitate vizuală a mijloacelor auto”, se arată într-un comunicat al SNPPC.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
21.040 afisari

20 COMENTARII

  1. Lol… mie imi place. Il si vad pe domnul Hoarna cum se arunca pe spate la piscina sa încerce costumu… ?‍♀️…

  2. vai de capul lor ce uniforme ,pare chiar de la salubritate!!!!!!ce bataie de joc si ce minti care au creeat asa ceva ca sa reprezinte oamenii de ordine !!!!!!

  3. imi pare sincer rau de majoritatea politistilor — multi dintre ei platesc pentru putorile de deasupra lor. eh, o veni si revolutia lor candva. nu o prindem noi dar poate copiii copiilor.

  4. Normal, intenția jegurilor ” de sus ”, pentru ca turma să fie și mai turmă, este să se elimine din conștiința publică orice însemn național, care pentru ele, pentru jeguri, nu înseamnă nimic în afară de o batistă în care își suflă mucii.

  5. Normal ca refuza uniformele… Pai, cum o sa-si mai descheie pe viitor vestoanele sa le iasa burtoaiele la aer. In acestea nu mai poti sa te umfli de prea mult bine. Ca seamana cu gazarii sau electrica, care e problema ??? Or fi ei mai „distantati social” decat cei blamati??/ Hai, sa fim seriosi. Ori le pare rau ca la orice miscare mai brusca (ei o numesc interventie) le zboara chipiul din cap si pana umbla dupa el are si infractorul (prietenul) timp s-o ia la sanatoasa. Hadeti sa facem o colecta sa le comandam uniformele la Armani sau ca sa nu imbogatim capitalistii straini la Bote al nostru. Ce spune spun domnii de la sindicat (mai mult politicieni decat sindi.)??? Masinile seamana cu cele din Ucraina dar, si asa parca citeam pe undeva ca purtam grija ucrainienilor. Poate punem de ceva… uniune ceva…mai stii??

  6. nu se poate sa fie chiar așa de nașpa……Doamne :)))))))))
    cel puțin prima poză cu Pol Criminalistică….mamă……e o farsă sau ce???

  7. Mai bine le lua niste pistoale moderne nu pocnitori. Si aia nu e uniforma de vara te sufoci in ea. E buna doar pt spatii covig.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger