AcasăCORONAVIRUSPlanul pe 5 ani care spulberă Covid-19. Sau prăbușește bugetul UE!

Planul pe 5 ani care spulberă Covid-19. Sau prăbușește bugetul UE!

Europa lansează cea mai mare inițiativă privind dezvoltarea terapiei pentru Covid-19 și viitoarele amenințări reprezentate de noul coronavirus. Un consorțiu alcătuit din cele mai mari companii farmaceutice de pe continent a reușit să atragă în mega-planul ticluit la Paris și firme din SUA și China, drept răspuns la reușit Moscovei. Rusia a anunțat că are vaccinul și deja a-nceput producția în serie, UE ripostează la nici o săptămână distanță. Se dă un război pe viață și pe moarte… și pe bani mulți, al naibii de mulți!

Corona Accelerated R&D în Europa are în spate Inițiativa europeană pentru medicamente inovatoare (IMI). De fapt, profitând de sprinul UE, câteva companii din Big Pharma au pus bazele celei mai mari întreprinderi pe care lumea a văzut-o vreodată – CARE se laudă că își va dedica activitatea descoperirii și dezvoltării opțiunilor de tratament urgent pentru Covid-19 și terapii în vederea viitoarelor amenințări ale noului coronavirus.

Undă verde de la Elysee pentru mega-proiectul Big Pharma

Nimic din toate astea n-ar fi fost posibile dacă Emmanuel Macron nu își dădea acordul, așa că Franța a găzduit întâlnirea „greilor” și a obținut și conducerea proiectului (prin Inserm – Institutul Naţional Francez de Sănătate şi Cercetare Medicală). Sau un loc de frunte, fiindcă „la butoane” sunt și două companii private, Janssen Pharmaceutica NV şi Takeda Pharmaceuticals International AG.

Să ne așteptăm ca de acum încolo Big Pharma să decidă totul în privința modului cum va decurge viața. Abia înființat, consorțiul CARE va avea putere absolută în domeniul sănătății publice (!) și finanțare nelimitată (bugetul UE, la cheremul coloșilor farmaceutici)!

China și SUA, „invitate de onoare”

Noua întreprindere reunește echipe de vârf, crema cremelor de la 37 de instituții academice și non-profit de cercetare și companii farmaceutice, genii asamblate într-un motor atotcuprinzător pe piața medicamentelor. Vorbim despre un proiect pe cinci ani, derulat de firme din Belgia, China, Danemarca, Franța, Germania, Olanda, Polonia, Spania, Elveția, Marea Britanie și SUA, totul sub umbrela protectoare a Uniunii Europene.

„Pandemia Covid-19 a apărut ca cea mai mare amenințare globală pentru sănătatea umană în acest secol și care a obligat comunitatea științifică globală să-și unească forțele într-un mod fără precedent”, a declarat profesorul Yves Lévy, director executiv la VRI-Inserm și noul șef al consorțiului CARE.

Ce rol are fundația lui Bill Gates în acest plan

Și dacă asta nu v-a uimit, vestea că fundația lui Bill Gates este implicată în mega-proiectul UE o va face în mod cert! Ei bine, miliardarul american care și-a făcut un țel din microciparea populației planetei nu putea lipsi din peisaj, evident, doar este, prin companiile sale, unul din pilonii Big Pharma.

CARE anunță că, pentru a face față provocărilor, își propune să aducă la aceeași masă cele mai inovatoare și cu experiență minți din domeniul medicinei, oameni de știință pregătiți să maximizeze sinergiile și complementaritățile consorțiului cu alte inițiative deja existente. Cum ar fi Fundația „Bill și Melinda Gates”, care deja finanțează proiecte de cercetare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Din mesajul transmis presei reiese că grupul Corona Accelerated R&D (CARE) va colabora cu fundația miliardarului Bill Gates „pentru a accelera calea spre furnizarea de soluții împotriva Covid-19”.

Ph. d. Kumar Saikatendu, director în cadrul colosului Takeda Pharmaceuticals International AG, a declarat: „Este uimitor să vedem o colecție atât de mare de cele mai strălucite minți din Europa, oameni de știință care vin împreună pentru a rezolva această problemă complexă. Covid-19 este o provocare științifică o dată într-o viață pentru generația noastră. CARE își propune să creeze terapii eficiente cu un profil de siguranță pozitiv pentru focarele coronavirale actuale și viitoare”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
413 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger