AcasăRecomandariNu avem Remdesivir? Îi omorâm cu Kaletra

Nu avem Remdesivir? Îi omorâm cu Kaletra

Tătaru nu a renunțat la Kaletra, un medicament cu reacții adverse criminale

România a înregistrat ieri un record al numărului de decese cauzate de Covid, fapt care pune sub semnul întrebării metodele de tratament din spitalele românești. Singurul medicament eficace descoperit până acum, Remdesivirul, nu se administrează decât în foarte puține cazuri, iar pentru românii bolnavi rămâne varianta Kaletra, un tratament extrem de agresiv care le grăbește sfârșitul.

Președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, prof.dr. Șerban Bubenek, a acuzat, într-o declarație publică, faptul că Remdesivir s-ar administra fără niciun fel de transparență. Mai grav de atât, profesorul a avertizat că circa 1.900 de pacienți ajunși la terapie intensivă nu au beneficiat de acest medicament care le putea salva viața. Deși a fost contrazis de oficiali din Sănătate, lucrurile stau chiar mai rău decât au fost semnalate de președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, pentru că în spitalele de boli infecțioase din țară se merge pe tratamentul Kaletra și Plaquenil, interzise încă din iulie de Organizația Mondială a Sănătății. ”Nu înțeleg de ce nu folosesc Remdesivirul, pentru că este un medicament foarte eficient. Și când am fost eu internat cu Covid, la sfârșitul lunii august, tot Kaletra și Plaquenil am primit, iar efectele secundare au fost groaznice. Probabil au cumpărat cantități mari din aceste medicamente și vor să scape de ele, altfel nu-mi explic. Plaquenilul afectează destul de mult inima, producând dereglări de ritm sinusal, lucru care mi s-a întâmplat și mie. Kaletra este pentru cei infectați cu virusul HIV și este extrem de agresiv”, ne-a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România.

Reacții adverse cumplite: hipertensiune, diabet și impotență

În prospectul Kaletra, lista reacțiilor adverse pe care le provoacă este îngrozitoare. Astfel, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea, infecții ale căilor respiratorii, inflamaţie a pancreasului, vărsături, mărire a abdomenului, durere în partea inferioară şi superioară a abdomenului, indigestie, reflux din stomac în esofag care poate provoca durere, umflare sau inflamaţie a stomacului, intestinului subţire şi a colonului. Totodată, printre reacțiile adverse ale acestui medicament se numără creşterea concentraţiilor colesterolului în sânge, creşterea concentraţiilor trigliceridelor în sânge, tensiune arterială crescută, scăderea capacităţii organismului de a controla concentraţia zahărului în sânge, inclusiv diabetul zaharat, număr scăzut de globule roşii în sânge, număr scăzut de globule albe în sânge, inflamaţie a ficatului, inclusiv creştere a enzimelor hepatice, reacţii alergice incluzând urticarie şi inflamaţie a gurii, mărirea ganglionilor limfatici, impotenţă, sângerare menstruală abundentă sau prelungită sau lipsa menstruaţiei, tulburări ale muşchilor cum sunt slăbiciune musculară şi spasme musculare, durere articulară, durere musculară şi de spate și leziuni ale nervilor din sistemului nervos periferic. La capitolul reacții adverse mai puțin frecvente au fost raportate vise anormale, pierdere sau modificare a simţului gustului, căderea părului, formare de plăci la nivelul peretelui interior al arterelor care pot să determine infarct miocardic sau accident vascular cerebral, inflamaţie a vaselor de sânge şi a capilarelor, a căilor biliare și a venelor profunde (asociată unui vas de sânge), lipsa funcţionării testiculelor, distrugerea ţesutului osos, tremurături necontrolate ale corpului, precum și insuficienţă renală.

Kaletra, primul medicament administrat celor pozitivi la Covid

În momentul internării în spital a celor testați pozitiv și cu forme medii și severe de Covid, primul lucru pe care îl fac medicii din spitalele românești este să administreze tratamentul din protocol, Kaletra și Plaquenil. Este un fel de scapă cine poate. Mai mult, în spitalele de boli infecțioase nu există medici de alte specialități, astfel că celelalte boli ale pacienților sunt lăsate în voia sorții. Însă numai la o simplă parcurgere a listei cu efecte secundare ale medicamentului Kaletra putem înțelege de ce secțiile ATI s-au supraaglomerat și, mai ales, de ce românii mor pe capete de Covid. La nivel mondial, România se află pe locul 29 la numărul de decese, iar în Europa se clasează pe locul 10. Comparativ, Ucraina a avut 236.329 de cazuri Covid și 4.530 de morți. România, la 139.612 de cazuri, a raportat 5.121 de decese.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
9.118 afisari

5 COMENTARII

  1. @ Și au fost constatate și creșteri ale mortalității la pacienții cu COVID și comorbidități, la administrarea de medicație cu efecte adverse, ? Sunteți de părere și că specialiștii de la Colegiul Medicilor ar fi firesc să ancheteze să prezinte constatările și să propună variante ,eventuale sancțiuni, ?

  2. @ Sunteți de părere și că specialiștii de la Colegiul Mediilor ar trebui să explice și diferențele indicilor de mortalitate prezentați comparativ în articol și chiar și cu raportările prezentate de alte țări , ?

    • Da, medicii ar trebui să i -a atitudine ! Lumea crede in ei si se roagă ptr sănătatea lor!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger