Cauta

Miliardarii iau jackpotul în timpul pandemiei

Cifrele sunt cu adevărat atrăgătoare: Elon Musk, Jeff Bezos sau Mark Zuckerberg au recoltat adevărate averi în timpul crizei.

La începutul lunii iulie, capitalizarea de piață combinată a șase lideri – Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet Facebook și Netflix –  a atins 6,5 trilioane de dolari, de două ori mai mult decât PIB-ul Franței. În timp ce remunerația directorilor companiilor “clasice”  lovite de criză va fi probabil observată îndeaproape după ajutorul de stat sau planurile sociale, șefii giganților americani își freacă mâinile. Elon Musk, CEO-ul Tesla, este acum eligibil pentru o despăgubire de 2,1 miliarde de dolari de la guvernul american.

Potrivit unui clasament realizat de revista Forbes, Musk este în prezent a opta persoană cea mai bogată de pe planetă, cu o avere estimată de 72 de miliarde de dolari. Chiar dacă Tesla vinde foarte puține mașini și se confruntă cu multe probleme,  plafonul mediu pe piața medie de șase luni al companiei a atins prima dată 150 de miliarde de dolari, cu un vârf de 300 de miliarde. Pentru Jeff Bezos, șeful Amazon, jackpot-ul este și mai mare. Avuția celui mai bogat om din lume a sărit la 13 miliarde de dolari la începutul acestei săptămâni. Cu toate acestea, cea mai mare parte a moștenirii omului de afaceri este alcătuită din acțiuni ale gigantului comerțului electronic.

De la începutul anului, vistieria sa personală a crescut cu 74 de miliarde de dolari. În total, averea sa este estimată acum la 189 de miliarde de dolari în fața lui Bill Gates cu 118 miliarde de euro sau Bernard Arnault cu 94,7 miliarde de euro, scrie Le Parisien. Pe listă, între martie și mijlocul lunii mai, averea lui Mark Zuckerberg  a urcat și ea cu 46%. Publicarea rezultatelor trimestriale ale gigantilor noilor tehnologii ar trebui să confirme dezvoltarea serviciilor lor în timpul crizei și a noilor obiceiuri de consum.  Netflix a câștigat aproape 10 milioane de abonați în al doilea trimestru și acum depășește 190 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version