AcasăRecomandariMaruta si ProTV fura formate de televiziune

Maruta si ProTV fura formate de televiziune

Conform unui comunicat transmis de ProTV, „incepand de ieri, La Maruta” deschide „Tara minunilor, o rubrica ce prezinta Romania uimitoare, putin cunoscuta pana acum”. Foarte elegant, numai ca formatul este ciordit pana la virgula dupa „In tara minunilor” emisiune inventata de Iulian Comanescu pentru TVR 2.

Maruta gireaza cu imaginea lui un furt ordinar

Daca la „In tara minunilor”  prezentarea o faceau cei de la Hi-Q, in initiativa Pro sunt implicati Laura Lavric si Varu’ de la Bistrita, care „isi propun sa refaca harta obiectivelor turistice din tara noastra, aducand in atentia romanilor noi locuri si personaje surprinzatoare”.

Lauda-ma gura!

Cel mai simplu lucru de pe Terra: sa iei munca altuia

I-auziti ce proiect a avizat letonianul Cesnavicius: „Romania descrisa de Catalin Maruta in „Tara minunilor” nu se gaseste in niciun pliant si niciun clip de promovare a turismului. Aceasta Romanie poate face telespectatorii sa rada , sa planga sau… sa se minuneze. Pe cat de ciudat suna, pe atat sunt de adevarate aceste povesti”. Emotionant, dar ciordit!

Asta sa fi invatat CME de la Sarbu?

Iulian Comanescu

Desigur, seceta financiara impusa de Cesnavicius nu mai permite achizitionarea vreunui format de afara. Si atunci, ce facem? Ne uitam prin ograda damboviteana, vedem ce format e original si nu e trecut pe vreun pliant mondial, si tragem o copie xerox. La asta, pentru credibilitate si audienta, mai adaugam una bucata Maruta si gata afacerea audiovizuala. Dar, cine stie, cunoaste. Pe facebook, prietenii lui Iulian Comanescu au putut citi despre aceasta dezonoranta fapta.

„Nu puteau sa plaseze si ei furtul la altcineva?”

Iata ce scrie Iulian Comanescu: „In fine, e normal sa te inspiri din una-alta, ca televiziunea nu e rocket science. Dar cand iei cu tot cu titlu si cu descrieri de PR atat de asemanatoare, nu prea cred ca poti avea pretentii de lider de piata si nu mai stiu ce”. Nu stim ce pretentii or avea, cert este faptul ca avem de a face cu o ciordeala pe fata. In aceeasi discutie, pe facebook, Dorotheea Ionescu – Vanau, care a lucrat si ea ani lungi si buni in ProTV se mira: „Tocmai la Maruta? Nu puteau sa plaseze si ei furtul la altcineva?”

author avatar
Catalin Dumitrescu