AcasăRecomandariLa Liceul Francez Anna de Noailles nu e pandemie. Elevii, ținuți și...

La Liceul Francez Anna de Noailles nu e pandemie. Elevii, ținuți și 9 ore cu masca pe figură

Începerea anului școlar 2020-2021 reprezintă o adevărată bătaie de cap pentru părinți, nevoiți să facă slalom printre bâlbele autorităților, nepriceperea (după caz, și nepăsarea) managerilor unităților de învățământ și frica strecurată în suflete de o pandemie hiperbolizată în paginile presei mainstream. Iar când mai apare și ditamai președintele, care cu seninătate spune „Copiii se obișnuiesc repede, chiar și cu lucruri mai puțin plăcute”, atunci haosul este garantat!

Dar poate că tocmai afirmația șefului statului a schimbat optica în multe școli… Cum se întâmplă la Liceul Francez din Capitală, Anna de Noailles, acolo unde recomandările autorităților ori sunt urmate orbește de conducerea instituției, ori sunt luate cu titlu opțional, fără nici cea mai mică urmă de îndoială că, totuși, ceva ar putea fi în neregulă. Și chiar ar putea fi destule, mai ales în ordinul dat elevilor – copiii vor sta la școală TOT timpul cu masca pe față! Opt ore pe zi, poate chiar nouă, după caz (prezență fizică la școală). Acesta este programul Liceului Francez începând cu 14 septembrie. Pentru că la Liceul Francez orele de curs nu au fost reduse, ca la alte școli de stat și private. Un copil de 13, 14 ani stă cu masca pe figură opt, nouă ore. Un adevărat chin pentru acești tineri, și mai cumplit pentru cei mici, de 6-8 ani.

Un supliciu la care nu înțelegem de ce managerii de la „Anna de Noailles” nu s-au gândit, mai ales că vorbim despre un liceu care și-a construit prestigiul în jurul seriozității și a grijii față de binele copilului care-i trece poarta. În plus, este ciudat că „Anna de Noailles” își asumă o asemenea răspundere, de a ține copiii și câte 9 ore la școală, în condițiile în care pare singura școală care nu ține cont indicația venită de la autorități – aceea de a reduce numărul de ore de curs. Majoritatea școlilor private au achiesat la această recomandare, nu și Liceul Francez.  De pildă, la Școala Americană un elev de lasa a 8-a nu va petrece, din cauza pandemiei, mai mult de 4 ore în instituția de învățământ.

Oare Ambasada Franței, Ministerul Educației și cel al Sănătății chiar nu au nimic de spus față de această situație?

Primul care a ridicat problema multelor ore petrecute de copii  cu masca pe figură a fost Călin Popescu Tăriceanu al cărui fiu, din informațiile noastre, urmează cursurile unei școli private. Politicianul a declarat la sfârșitul lunii august că se gândește serios dacă să își lase copilul la școală sau nu: “Problema este că eu nu-mi pot închipui cum copiii noștri pot sta cu masca pe față 5-6 ore pe zi. Pentru că minimum atât durează de la momentul în care se urcă în microbuz până când se întorc acasă. Cred că puțini adulți reușesc să stea permanent cu masca 5-6 ore, deci sunt sceptic că niște copii vor putea respecta aceste instrucțiuni”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.881 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger