AcasăRecomandariIsarescu il face gogoman pe initiatorul Legii darii in plata

Isarescu il face gogoman pe initiatorul Legii darii in plata

Dezbaterile pe tema Legii privind darea in plata au creat o mare confuzie in societate, mai ales ca, de la o lege care a fost prezentata ca avand caracter social, a devenit, pe rand, o lege a dreptatii, o lege a haiduciei si apoi o lege economica, „o gogomanie promovata de un tanar doctor”, a apreciat guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

Isarescu a demontat rapid Legea darii in plata

„Cum sa spui ca nu este confuzie in societatea romaneasca, daca o lege care a fost prezentata ca fiind sociala, dupa ce s-a vazut ca nu sunt 800.000 de persoane care intra sub incidenta ei (…) devine pe rand o lege a dreptatii (ceea ce inseamna ca sunt si legi strambe), devine apoi o lege a haiduciei, ceea ce este si mai interesant, avand in vedere ca „haiduc” in engleza inseamna „in afara legii”, deci legea in afara legii, iar cel mai tare mi se pare ca aceasta lege a devenit lege economica! Pai, inainte de ’89 sau in ’91 nu intrai la ASE daca nu stiai ca legile economice sunt legi obiective, care actioneaza in afara vointei oamenilor, sunt precum legea gravitatiei, si nu faceai deosebirea clara intre o lege juridica, emisa in Parlament, si o lege economica. Ba mai mult, gogomania asta cu legea economica o promoveaza chiar un tanar doctor.

Deputatul Daniel Zamfir vorbeste despre o lege a “eliberarii din sclavie"

Categoric a ajuns doctor printr-o eroare si sper ca se va corecta aceasta eroare. (…) Ultima chestie extrem de naravasa! Am citit ca este o lege a eliberarii din sclavie!”, a precizat guvernatorul in cadrul conferintei cu tema „Un sfert de veac de la redeschiderea pietei valutare in Romania”. Guvernatorul BNR a relatat si o discutie cu un oficial al Bancii Centrale Europene (BCE), dupa ce proiectul Legii privind darea in plata a fost trimis institutiei europene spre informare. „Cand a aparut acest proiect de lege am fost obligati sa instiintam BCE si ajungand la Frankfurt un coleg ma intreaba: “Ce e cu legea asta? Voi nu aveti Cod Civil, Cod Comercial? Legea asta este o derogare de la Codul Civil”.  “Da, am raspuns”.  “Dar nu aveti legi bancare?”,  “Ba da”!  “Pai legea asta e in contradictie cu legile bancare!”,  “E o derogare”, zic! ”Pai, iar derogare?” “Si cum se vor aproba?’”, “Va cerem parerea, ca o derogare!”,  “Dar spune-mi, cei care au promovat legea au dat vreodata un credit?’”, “Nu, am raspuns”,  “Aaaa, am inteles, nu au dat credite, au luat credite si nu mai vor sa dea banii inapoi!’ Cam asta este citirea din exterior, rapida, a unui proiect de lege care nu are nimic cu legislatia in vigoare”, a subliniat guvernatorul BNR.

author avatar
National
1.503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger