Cauta

Incep platile electorale in mediul rural

Guvernul isi cadoriseste atat firmele fidele, cat si alegatorii in acest an electoral, aruncand pe piata sume uriase de bani. In vreme ce firmele cu un viitor – si incert – impact major in economie vor primi zeci de milioane de euro de la stat, persoanele care infiinteaza intreprinderi sociale vor fi sustinute cu 200 de milioane de euro, ca tot e „moca”, adica din pusculita UE.

Calculele Rovanei Plumb arata ca banii de la UE vor ajunge pentru 10000 de alegatori

Alegerea noului presedinte al Romaniei in acest an deblocheaza foarte mari sume de bani de la bugetul statului. Astfel, daca autoritatile pregateau recent finantarea firmelor private din economie cu o suma totala de peste 600 de milioane de euro, acum au in plan si captarea bunavointei electoratului din mediul rural.

Bani pentru  intreprinderi sociale

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat ieri ca prin programul „Promovarea incluziunii sociale”, cu un buget de 200 de milioane de euro de la UE, se vor crea peste 10.000 de locuri de munca in mediul rural, prin infiintarea de intreprinderi sociale. „Prin acest program pot fi infiintate 1.000 de intreprinderi sociale si se pot crea peste 10.000 de locuri de munca pentru persoanele cu dizabilitati, familiile cu mai mult de doi copii, dar si familiile mono-parentale, femeile in situatii de risc, persoanele rome, victimele violentei in familie”, a spus Rovana Plumb. Asadar, pentru fiecare loc de munca nou-infiintat se ofera 20.000 de euro/persoana angajata. Potrivit ministrului, o intreprindere sociala va fi finantata doar daca se creeaza minimum patru locuri de munca, iar in cazul a doua structuri sociale ale aceleiasi firme, ONG sau fundatie (de exemplu, la una sa fie angajati cetateni de etnie roma, iar la alta, femei in situatii de risc), numarul de locuri de munca trebuie sa fie de minimum 12, ce trebuie pastrate minimum sase luni, adica putin dupa alegerile prezidentiale din acest an.

Ultimele stiri

  • DICTATURA NEOMARXISTO-GLOBALISTĂ/ADEVĂRATUL COMUNISM
  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Exit mobile version