AcasăRecomandariEsti sarac? Tu esti de vina! Schimba-ti comportamentul financiar!

Esti sarac? Tu esti de vina! Schimba-ti comportamentul financiar!

Veniturile majoritatii romanilor sunt mici si 70% dintre ei traiesc in haos financiar: cheltuie toti banii, se plang ca nu pot face economii, dar nu-si fac in mod constant un buget.  Trainerii motivationali sustin ca aceia care se plang ca au lefuri de 800 de lei ofera cunostinte experienta si servicii de 800 de lei si asteapta schimbarea din afara, care nu va veni de acolo niciodata.

Eusebiu Burcas prezinta in seminarii gratuite, dar pline de valoare, solutii financiare pentru toti, fie ei angajati sau patroni

Expertul in managementul finantelor personale Eusebiu Burcas  a sustinut, ieri, la Bucuresti seminarul „Cele 8 decizii care iti marcheaza viata financiara”, organizat cu sustinerea Provident Financial Romania, prin programul de educatie financiara si antreprenoriala Siguranta Financiara (www.SigurantaFinanciara.ro).

Educatia financiara, aproape inexistenta

Burcas sustine ca numerosi concetateni se tanguie prea des zicand „Am 800 de lei pe luna, nu ma descurc. De ce sa mai fac buget de venituri si cheltuieli, daca eu cheltui tot si mai fac si datorii? De ce nu ne ajuta Guvernul?”. Trainerul sustine ca, inainte de a ne tangui, ar fi bine sa vedem  pentru ce obtinem cei 800 de lei: cunostinte de baza, experinta in domeniul pentru care suntem platiti, utilitatea – si perspectivele – cunostintelor si a muncii noastre. Unii au zece clase si sunt meseriasi la o companie de stat, altii au liceul si lucreaza ca functionari la o institutie, iar altii sunt profesori debutanti si toti acestia raman „in mana” cu mai putin de 800 de lei/luna.

Nu asteptati solutii de la Guvern

Care este solutia? In niciun caz vreuna care sa vina de la Guvern, care nu mai stie ce taxe sa mai inventeze. Totul porneste chiar de la cei care se tanguie, iar Burcas sustine ca decizia trebuie luata acum: schimbare de cunostinte (continuarea invatarii si abordarea unui domeniu noi), schimbare de comportament financiar (bugete lunare cu urmarirea inclusiv a cheltuielilor de 2,5 lei/zi si abandonarea viciilor), eventual si schimbare de zona de munca sau chiar de tara, fie si temporar. „Robert Kyosaki (autor de carti motivationale – n.r.) spunea ca absolventii de nota 10 muncesc pentru cei de nota sapte, iar cei de nota cinci lucreaza pentru guvern”, a spus Burcas. El a remarcat faptul ca sursele veniturilor in Romania sunt, ca in alte tari – ca angajat, liber profesionist, afacerist, investitor – insa la noi s-a mai gasit o solutie. „Fie cea de jucator la loto, bingo sau pariuri, fie in zona evaziunii”, a mai spus Burcas.

Citat

„Absolventii de nota zece muncesc pentru cei de nota sapte, iar cei de nota cinci lucreaza pentru Guvern” – Robert Kyosaki, investitor si scriitor

 

author avatar
Arpad Dobre
1.255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger