AcasăRecomandariEfectul Orban: Vine a doua mare privatizare pe un leu

Efectul Orban: Vine a doua mare privatizare pe un leu

Restricțiile absurde ale Guvernului Orban în HoReCa au consecințe dramatice

Falimentarea de către Guvernul Orban a industriei hoteluri-restaurante și a turismului, prin menținerea unor restricții care au fost de mult timp ridicate peste tot în lume, devine deja suspectă. Ultimele informații arată că marile companii de turism și de catering se pregătesc să cumpere pe bani puțini hotelurile, pensiunile și restaurantele din România.

Fostul ministru de stat, prof.dr. Mircea Coșea, avertizează că, începând cu anul viitor, companiile străine vor cumpăra pe bani foarte puțini întreaga rețea de hoteluri, pensiuni și restaurante din România. ”În domeniul turismului se va întâmpla un fenomen care este dirijat la nivel mondial. Anul viitor vom asista la o cumpărare masivă a hotelurilor și pensiunilor din anumite țări, printre care și România, de către mari companii de turism din alte țări. Românii vor vinde, pentru că nu se vor putea susține, și vor vinde la prețuri foarte mici. Ne așteptăm ca, în câțiva ani, turismul românesc să fie cu capital străin în mare parte.

Patronii români nu vor mai putea să facă față. La fel se va întâmpla și cu restaurantele, deja stau la pândă niște mari companii de catering, care vor veni și vor cumpăra. Vor apărea rețelele astea internaționale de cafenele, de fast-food-uri. Este o mișcare pe care această pandemie probabil că a avut-o în vedere. Mai mult, pandemia va ajuta la scimbarea raporturilor dintre muncă și capital, în care munca va pierde. Va dispărea clasa de mijloc pentru că peste tot salariile vor scădea, din cauza creșterii șomajului”, ne-a declarat prof.dr.Mircea Coșea, fost ministru de stat.

România se scufundă

Referitor la declarațiile excesiv optimiste ale ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, privind o creștere economică, prof.dr.Mircea Coșea ne spune că este vorba doar de o creștere a consumului la carburanți și produse nealimentare, pe fondul ridicării anumitor restricții. ”Deci nu există o creștere bazată pe o relansare economică. Mai mult, eu cred că vom asista la o scădere în trimestrul următor. Acum mai avem și un motiv de neliniște, pentru că asistăm la o creștere foarte rapidă a șomajului. Industria românească nu mai primește comenzi din exterior, pentru că țările pe care le avem ca parteneri principali sunt și ele într-o scădere importantă. Neavând comenzi, fabricile noastre, care sunt, de fapt, niște subcontractori ai marilor industrii din Occident, închid și creează șomaj. Avem și o pierdere importantă la PIB prin faptul că agricultura are ca rezultat doar 48% din recolta de anul trecut, deci lucrurile nu sunt încurajatoare pentru viitor”, a afirmat prof.dr.Mircea Coșea.

Fondurile europene, greu de accesat

Restaurantele și hotelurile românești vor dispărea

”Explozia creșterii economice în 2021, anunțată de Cîțu, este și ea demontată de fostul ministru de stat, prof.dr.Mircea Coșea. ”Sunt niște declarații care se fac la nivelul unor analiști din zona Ministerului de Finanțe și care se bazează pe faptul că vom primi fondurile europene și vom începe marile proiecte de infrastructură, de investiții publice. Problema este că, deocamdată, trebuie să fim foarte rezervați în legătură cu fondurile europene, pentru că Parlamentul European nu a dat drumul la celebrul program de relansare și va mai dura. Cred că am putea accesa ceva fonduri abia de la jumătatea anului viitor. Dar sunt niște condiții de accesare a acestor fonduri, care țin de elemente de judecare pe care UE le face asupra justificării cererii de fonduri. Trebuie să se respecte niște elemente de tranziție spre zona euro, de recomandările pe care le-au făcut țărilor care cer bani. Nu înseamnă că, dacă trimiți proiectul, vei primi imediat bani, pentru că acesta va trece prin analiza consiliului miniștrilor de finanțe, apoi prin aprobarea Parlamentului, deci durează”, ne-a mai precizat prof.dr.Mircea Coșea, fost ministru de stat.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.076 afisari

12 COMENTARII

  1. Mamaaaa, ce-mi vine sa plang. O sa se schimbe nesimtitii astia de patroni romani (care au cerut si primit subventii de la stat din salariile si pensiile amarastenilor de ramani, iar acum in resorturile lor te „frig” la buzunar fara rusine) cu altii care stiu sa te respecte pentru ca platesti si vrei sa fii respectat. Sa se intample fenomenul cat mai repede, asta vreau.

    • Ești prostan,streinii sînt mai răi decăt rumînii de mii de ori! O să te frigă in continuare la poznar,și nu-i vei putea reclama nicăieri! Cînd le vei reproșa prețurile nesimțite , Îți vor zice : n-ai bani? mergi la picnic!, dormi la cort! La rulotă! Și streinii patroni in ind.HORECA vor cere și primi subvenții că e vb. de turismul românesc din România băi fraiere! Și no să te respecte că ei cunosc fraierii după meclă! Iar fraierii nu sînt respectați niciunde-n lume! Te respecta ăia din Tiraspul@ cu bărzoiu pe laringe..

      • Absolut corect. Subscriu. Proști sunt unii (cam mulți), frate, de-aia nu ne mai revenim!

        • Sunt rasul curcilor , imi raspund singur la postari , subscriu si ma-aplaud , jocuri subtile de culise invatate aici , la ospiciu …..hihihihihihi…

          • Raspund din jena celor doi tampi de mai sus. Daca nu va vindeti tara strainilor (desi au luat-o deja si nu v-a intrebat nimeni), atunci de ce va inghesuiti in concedii pe la greci, altii la vecinii bulgari, la austrieci cred ca n-ati ajuns, ba chiar si la vecinii unguri ??? In primul rand ca e mai ieftin, apoi esti tratat cu respect si nu in ultimul rand vii multumit si odihnit. Atunci cum te fura strainii ??? ca parca la bulgari sant patroni nemtii… Rau cand iti dai cu parerea dupa ce te uiti doar la Antena 3, iar granita tarii zici ca ai trecut-o cant treci Dunarea sa mergi in raiul pe pamant Marea NOASTRA,

  2. Un stat fara bunuri imobile intra in disolutie.Un stat fara terenuri proprietate publica va inceta sa existe.Faceti un exercitiu de imaginatie: cum ar fi dara 70-90 % din terenurile de pe granita de vest ar fi private ? Si nici nu ati mai avea dreptul de trecere deoarece…sunt private !

  3. o sluga pe fata al ppe cu comada din germania care nu se mai satura sa inghita alte economii ca doar de aia e o uniune ca parteneri ce mama naibii doar prostii mai cred ca uniunea e de fapt pe regula pestele mare ingite pe cei mici dar poate pana la urma mai si ajung sa vomite de atata !!!!! doar ca dpdv moral se vor simicide si ei !!!!!!

  4. Cu siguranta ca Sica a cazut de multe ori in cap din cauza bauturii

  5. Impuscat in cap trebuie dementul asta de Orban ! impuscat in cap ! …impuscat in cap !..sunt citiva care trebuiesc eliminati din politica …numai citiva ! ii numeri pe degete …impuscati direct in cap fara drept de apel

  6. Postarile de la 18:54 , 19 :29 , 21: 12 , 21: 15 si 22:08 apartin troll-ului schizofrenic stalinist CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL !

  7. Bai Popa Marius,nu cumva te numesti Traien Basescu ? Ala cu …antena 3 e aici ? Tu probabil te uiti numai la C.T.Popescu,a ? Nu puteti purta un dalog civilizat,daca te-ai mai uita si tu din cand in cand,alternativ si la antena 3,la toate posturile,poate ai capata discernamant si ai putea sa gandesti cu creierul tau,nu cu al propagandei.Dragi Romani,dormiti linistiti,Guvernul meu lucreaza pt. voi.Acum si-n vecii vecilor cat STS-ul va stabili rezultatele alegerilor.Pt. asta,multulti-i doamnei Viorica Dancila,si adormitilor din „opozitie” care nu fac mai nimic sa se intre in legalitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger