AcasăDIVERSEDenise Rifai rupe tăcerea

Denise Rifai rupe tăcerea

Cestia asta cu „rupe tăcerea” mi se pare cea mai tare invenție jurnalistică. Toată lumea rupe tăcerea. Ion Agârbiceanu, George Vraca, Ghiță Sămădăul, Ana Ipătescu și Mișu Fotino sunt printre puținii care nu au rupt tăcerea. Nici Tanța și Costel. Să ne fi spus ce căutau în Gara Lehliu în timpul programului, să mănânce mici.

Elena Udrea a rupt tăcerea ori de câte ori nu a avut ceva de spus. Subiectele erau aceleași. Candoarea ei, cinstea ei, mersul la pușcărie, procurorii care i-au șmecherit dosarele,  mita care nu era mită, mita care nu a ajuns la ea. Am o listă imensă cu subiecte din astea, cu terenuri de fotbal în pantă, cu pantofi cu toc cui dăruiți babelor care pleacă la prășit, cu ciocolate date prin geamul mașinii, să nu o atingă copiii, cu unul din PD care-i sărută mâna și ea se șterge de turul blugilor, cu scârbă, cu tot ce vreți. Cu zâmbete false, cu scremete de inteligență, cu rolul și importanța lui Traian Băsescu în existența și fonfleurile ei de conducător auto care venea noaptea la Cotroceni să-și bage benzină.

Am văzut-o la Denise Rifai într-o emisiune. Ceva cu titlul 40 de întrebări care nu știu ce fac. N-a spus de ce rupe tăcerea. Și, de fapt, n-a rupt nimic. A bătut câmpii cu voioșie. Mai degrabă Denise Rifai a rupt tăcerea. S-a auzit până pe Calea Lactee, colț cu Dealul Negru, la grătarele cu mici, cum sună tăcerea ruptă de ea. Puțin spus ruptă. A sfâșiat-o de-a dreptul, într-un exces de inteligență pe care nu știu unde să o încadrez. Mă așteptam să o întrebe pe Elena Udrea de ce se credea Ioana d’Arc. De ce se credea sfântă? Ce naiba, niciuna dintre ele nu a deschis subiectul. Să se fi temut că Udrea nu întrunea criteriile de selecție pentru a fi pârlită pe rug, după cum cerea? Sau nu era sigură că sfintele trebuie să fie fecioare, ceea ce, s-avem pardon, nu era cazul la Udrea. Poate înainte, când au huiduit-o la concursul de Miss Buzău, umilind-o. Săraca! Mie încă de atunci mi-e milă de ea. Și de Rifai la fel de mult, când crede ea că ruptul tăcerii e vreun act de inteligență. Ar fi putut să tacă și să nu scape pe podele avortonul ăla de emisiune. Ar fi rămas cunoscută în gazetărie cu întrebarea ei celebră, „Cutremurele nu pot fi prevenite?” De regulă nu, Denise. Dar pentru tine se poate face excepție. Ți se poate da și la pachet dacă insiști.

author avatar
Valentin Boeru
3.864 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger