AcasăRecomandariTRATAMENT SECRET? Germania - cei mai puțini morți, cei mai mulți vindecați

TRATAMENT SECRET? Germania – cei mai puțini morți, cei mai mulți vindecați

Anticoagulantele administrate preventiv pacienților Covid ar putea fi secretul Germaniei

Germania are, la ora actuală, la fel de puțini pacienți Covid ca și România, deși numărul total de infectați a fost de aproape 10 ori mai mare. Totodată, raportat la numărul total de cazuri, de aproape 190.000, Germania a avut mai puțin de 9.000 de decese, sugerând că tratamentele folosite în această țară sunt extrem de eficiente. 

Are Germania un medicament secret pe care îl administrează sau vreo schemă de tratament exclusivă? Protocoale pentru Covid trimise Institutului Oncogen de Facultatea de Medicină a Universității din Dresda arată că acestea diferă destul de mult de cele folosite în România. Nu se știe însă dacă aceste scheme de tratament sunt chiar cele reale, dar cu siguranță ar putea fi însușite de autoritățile din țara noastră. Cert este că Germania, care se află în topul celor cinci țări europene afectate grav de pandemia Covid, stă extrem de bine. În prezent, cu tot cu focarele de la abator și ferme, Germania are doar 6.200 de cazuri active, față de 259.202 în Regatul Unit, 67.240 în Spania, 55.964 în Franța și 20.772 în Italia. Numărul deceselor în Germania este și el extrem de mic, 8.882, în timp ce numărul morților a fost de 42.589 în Regatul Unit, 34,610 în Italia, 29.633 în Franța și 28.322 în Spania, și asta în condițiile în care numărul de cazuri Covid al Germaniei a fost mai mare decât cel al Franței. Unul dintre secretele reușitei germane ar putea fi și faptul că au fost administrate anticoagulante preventiv, înaintea apariției simptomelor, dar asta și pentru că în Germania populația a fost testată masiv.

Tratamentele în România, apă de ploaie

Prf.dr.Virgil Păunescu: ”Tratamentele din România, apă de ploaie”

Directorul Institutului Oncogen, prof.dr.Virgil Păunescu, ne spune că protocoalele de tratament pentru Covid din România nu au fost tocmai eficiente. ”Tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie, toate antiretroviralele alea nu au niciun efect. Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, și plasma de la pacienții vindecați. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puțin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă științifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect. OMS-ul face niște recomandări, iar când se ajunge la nivel național, în baza recomandărilor OMS, autoritățile emit protocoale care devin obligatorii. Faptul că avem un număr foarte mare de morți comparativ cu țările vecine înseamnă că ceva nu este în regulă cu protocoalele de tratament. Eu aș face și un studiu cu anticoagulante și la pacienții asimptomatici, care s-ar putea să fie, cel puțin unii dintre ei, de a face tulburări de coagulare, dar care nu sunt evidențiabile la analize. Tulburările de coagulare au fost însoțite de teste de laborator normale, asta am observat. Este un mecanism care nu este cunoscut încă. Pacientul este posibil să se afle într-un pericol iminent, dar nu se manifestă. Noi am pus un proiect de cercetare pentru a vedea care este cantitatea minimă de plasmă autoimună care ar putea fi administrată în scop protectiv la personalul vulnerabil, adică cel medical cu o anumită vârstă. Pentru că administrarea plasmei le oferă o protecție de trei săptămâni, atât cât rezistă anticorpii din plasmă, iar în aceste trei săptămâni, dacă omul se infectează, se va vaccina natural, făcând o formă foarte ușoară a bolii, el fiind protejat într-o anumită măsură”, ne-a declarat prof.dr.Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen Timișoara.

Protocolul, schimbat din 22 mai

După ce doctorul Virgil Musta a înregistrat cea mai mare rată de vindecări a pacienților Covid, folosind anticoagulante și antiinflamatoare, Ministerul Sănătății a decis, abia din 22 mai, să introducă anticoagulantele, însă într-un protocol secundar, cel principal având aproape aceleași antiretrovirale. Astfel, în Ordinul de ministru, anticoagulantele sunt recomandate doar pentru managementul tulburărilor de coagulare la pacienții cu Covid-19. ”Anticoagularea profilactică la pacienții simptomatici internați cu Covid-19 preia recomandările Societății Americane de Hematologie și ISTH”, se arată în Ordinul de ministru.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.811 afisari

2 COMENTARII

  1. Nu, Germania a invatat din trecut si si-a pregatit un plan bine pus la punct. De exmplu in 1968 ei au avut 60 000 de morti de la o gripa venita tot din Asia. Sursa-wikipedia:
    By September 1968, the flu had reached India, the Philippines, northern Australia, and Europe. That same month, the virus entered California, carried by troops returning from the Vietnam War, but did not become widespread in the United States until December 1968. It reached Japan, Africa, and South America by 1969.[8]

    In Berlin, the excessive number of deaths led to corpses being stored in subway tunnels, and in West Germany, garbage collectors had to bury the dead due to insufficient undertakers. In total, East and West Germany registered 60,000 estimated deaths. In some areas of France, half the workforce was bedridden, and manufacturing suffered large disruptions due to absenteeism. The British postal and train services were also severely disrupted.[9]

  2. Germania a declarat oficial, acum vreo 2.luni, ca raporteaza doar cei bolnavi de Covid si nu cei cu comorbiditati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger