AcasăDezvaluiriAncheteCarmen Iohannis, pe urmele Elenei Ceausescu. A taiat copacii de la vila...

Carmen Iohannis, pe urmele Elenei Ceausescu. A taiat copacii de la vila din Neptun ca sa scape de tantari!

De parca nu ar fi fost de ajuns ca padurile patriei, atat cat a mai ramas din ele, sunt tocate in stil barbar de catre exploatatorii austrieci, iata ca si „umbra” de vegetatie de pe litoral este acum exterminata peste noapte.

Insa aceasta defrisare „pe neve” este cu atat mai surprinzatoare cu cat, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, ordinul socant de a fi taiati peste 40 de copaci din curtea vilei prezidentiale de la Neptun ar fi fost dat chiar de catre Carmen Iohannis.

Iar motivul pentru care s-a recurs la incredibila defrisare masiva este de-a dreptul halucinant, Prima Doamna preferand aceasta situatie radicala pentru a scapa, chipurile, de tantari si de celelalte insecte adapostite de vegetatie!

Insa surse din anturajul prezidential sustin ca, practic, Carmen Iohannis nu a vrut decat o suprafata mai mare unde sa se poata bronza in voie toata ziua, fara a mai fi nevoita sa-si mute sezlongul.

Culmea este insa ca, in paralel cu aceasta veritabila „crima ecologica”, structurile abilitate ale statului roman au luat urmele unei „combinatii” banoase pe seama lucrarilor de renovare la aceeasi vila prezidentiala, vizati fiind directorul RAAPPS – SRP Neptun, Mitica Popescu, dar si alti nababi de la SAFI, cunoscuti drept oamenii de casa ai lui Georgian Surdu.

Atac de panica

Vila de protocol „Nufarul” de la Neptun, locatia favorita a fostului sef al statului, Traian Basescu, a intrat si in gratiile noului cuplu, care a inceput sa petreaca tot mai mult timp aici.

Numai ca, spre deosebire de precedesorii lor, sotii Iohannis nu s-au aratat deloc multumiti de conditiile gasite aici, astfel ca au cerut si au si obtinut fonduri uriase pentru o ampla renovare a locuintei.

Insa nu doar casa propriu-zisa a fost supusa schimbarii, ci si peisajul inconjurator. Si totul in urma veritabilelor atacuri de panica ale domnei Iohannis, care nu suporta neam prezenta insectelor care se gaseau din belsug in bogata vegetatie din curtea generoasa a resedintei.

Insa cum copacii care cresteau aici de zeci de ani, pe langa faptul ca erau plini de tantari, nu permiteau nici razelor de soare sa scalde curtea, soarta lor a fost decisa printr-un ordin transant. Ce-i drept, nu al presedintelui, ci al Primei Doamne.

Insa cum seful statului nu a facut niciun gest pentru a impiedica defrisarea ceruta insistent de catre sotia sa, Carmen Iohannis a obtinut ce si-a dorit. Astfel ca, spre mirarea personalului care deserveste aici de decenii bune, 42 de copaci au fost taiati in curtea vilei „Nufarul”, ca sa nu o mai piste astfel tantarii pe atat de sensibila Prima Doamna a tarii. Care astfel a obtinut si mai mult soare pentru a-si pastra bronzul etalat cu generozitate la partidele de tenis.

Mai tare ca SPP-ul

Iar acest gest cel putin neobisnuit nu a facut decat sa intareasca si mai mult legenda, printre membrii anturajului prezidential, ca, incet, dar sigur, Carmen Iohannis a inceput sa-si marcheze teritoriul in jurul presedintelui.

Si ca a devenit practic aghiotantul personal al acestuia, astfel ca, dupa cum umbla deja vorba la Cotroceni, mai repede ajungi sa treci de SPP, ca sa vorbesti cu presedintele Romaniei, decat de Prima Doamna.

In paralel, gesturile necugetate ale acesteia de la vila prezidentiala, cum ar fi taierea copacilor, dar nu numai, nu au facut decat sa alimenteze si mai mult „soaptele” schimbate intre membrii vechi ai personalului, care au vazut atatea la viata lor, cum ca sotia presedintelui incepe sa aiba din apucaturile Elenei Ceausescu.

Mai ales ca oamenii din jur se plang deja de comportamentul verbal tot mai agresiv al vesnic nemultumitei Carmen Iohannis.

Combinatia RAAPPS la renovare

Insa, dincolo de acest regretabil incident ecologic, vila prezidentiala de la Neptun se afla si in mijlocul unui alt scandal de amploare, care, de aceasta data insa, are si un pronuntat iz penal.  Astfel, in posesia serviciilor secrete au inceput sa intre tot mai multe informatii privind posibila „umflare” a costurilor amplelor lucrari de renovare de la „Nufarul”. Lucrari avandu-l drept „diriginte de santier” pe directorul RAAPPS – SRP Neptun, Mitica Popescu. De remarcat si ca „grosul” lucrarilor au fost facute prin contractare tocmai de catre RAAPPS. Regia care, sub conducerea urmaritului penal Georgian Surdu, se transformase intr-un adevarat stat in stat.

Iar restul contractelor au fost dirijate catre SRP Neptun, structura aflata sub conducerea directorului Mitica Popescu, cel numit pe functie de catre Crin Antonescu personal. De altfel, monitorizarea stricta la care sunt supusi cei suspectati ca ar fi profitat din plin de capriciul Primei Doamne privind renovarea din temelii a vilei prezidentiale duce, pe langa Mitica Popescu, si la alti directori din RAAPPS, in frunte cu Georgian Surdu si Marius Grajdan, cel din urma fost director tehnic si actual sef interimar al „Protocolului de Stat”.

author avatar
Catalin Tache