AcasăRecomandariBombă! Testele PCR dau fals pozitiv pe fragmente de virus

Bombă! Testele PCR dau fals pozitiv pe fragmente de virus

Numărul de români care au avut Covid ar putea fi mult mai mare

Creșterea numărului de cazuri Covid raportată în ultimele zile de autorități riscă să fie, involuntar, falsă. Epidemiologii spun că aparatele PCR dau fals pozitiv pe fragmente inofensive de virus. Acest lucru înseamnă că oamenii au trecut deja prin boală și că, în pofida părților descompuse din coronavirus, aceștia sunt imuni.

Afacerea aparatelor PCR s-a dovedit a fi extrem de profitabilă, astfel încât, peste noapte, au apărut sute de laboratoare, cele mai multe neacreditate, care efectuează teste Covid. În funcție de sensibilitatea aparatelor, acestea pot da rezultate pozitive pentru persoane care au devenit, între timp, imune, din cauza unor fragmente de virus, ne spun epidemiologii. ”Am avut un caz în care aceeași persoană a recoltat probe de la un pacient și la două laboratoare a ieșit pozitiv, iar la al treilea a ieșit negativ. Sunt foarte multe variante care trebuie luate în considerare. Laboratoarele diferă, depinde ce performanță are aparatul respectiv. Și mai sunt discuții în literatura de specialitate care spun că testarea pozitivă poate să releve faptul că există fragmente de virus. Iar asta nu înseamnă că este virusul care are infectivitate.

Cu cât este mai specific și sensibil testul respectiv, cu atât putem regăsi fragmente sau elemente care să pozitiveze testul, dar fără ca virusul să aibă întreaga lui structură care să determine infectarea. Omul a trecut prin boală și este depistat încă pozitiv mult timp, nu pentru că se pozitivează prin existența virusului sau a proteinei, cât sunt fragmente de virus pe care le regăsesc prin testarea aceasta”, ne-a declarat prof.dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Naționale de Epidemiologie și șefa Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătății.

Sute de aparate, neacreditate

Președintele Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătății admite faptul că sunt multe aparate PCR intrate în țară, fără niciun fel de control. Mai mult, aceste aparate ar fi trebuit recalibrate după o anumită perioadă. ”Asta este o regulă de aur pe care o știm și o încălcăm cu bună știință, din păcate. Într-adevăr, periodic, ar trebui verificate. La laboratoarele acreditate, cele aproape 100, există proceduri obligatorii de verificare a performanțelor aparatului, după un anumit număr de determinări.

Dar asta se întâmplă doar la laboratoarele acreditate și știm foarte bine că astfel de aparate au fost aduse peste tot. Iar testele făcute la laboratoarele neacreditate sunt valabile și transmise la centru, dar nu știu în ce măsură se respectă regulile acolo. Cu cât vrei să intri mai profund în lucruri și să iei în considerare toate aspectele astea logice, cu atât îți dai seama cât de vulnerabile sunt informațiile și datele. Nu pentru că cineva le falsifică, ci din cauza grabei, din cauza faptului că există presiunea aceasta de a face cât mai multe teste”, a afirmat prof.dr.Doina Azoicăi.

Câți români s-au imunizat

Epidemiologii sunt nedumeriți de faptul că circulația Covid continuă să fie intensă și într-o perioadă care nu este specifică circulației virusurilor respiratorii. ”Îngrijorător este faptul că acest virus este suficient de prezent și de agresiv inclusiv în perioadele când virusul gripal își pierde din agresivitate. Este un virus care nu urmează neapărat niște modele sezoniere, ceea ce este o premieră”, susține președintele Societății Române de Epidemiologie, prof.dr. Doina Azoicăi. Aceasta mai arată că studiul de seroprevalență, care este posibil să fi început deja, va releva ce procent din populație a fost infectată cu Covid și a căpătat imunitate, opinând că procentul în acest moment nu este mai mare de 30%.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.762 afisari

5 COMENTARII

  1. Alo, tatarule, ia sa vezi ce a descoperit moldoveanca ta, Ajoitei !
    Si tu vrei sa arunci oameni in ocna pe teste FALSE facute in laboratoare DE CONTRABANDA !!!
    Tu meriti sa ispasesti pentru asta si o vei pati !

  2. Testul real time PCR dureaza vreo 7 ore. De ce sunt necesare 48 de ore tinuti cu forta in spital?
    Nu se trezesc laborantele din somn ? Nu se asigura permanenta in laboratoare in starea de alerta?

  3. Si tine de siguranta publica de a verifica acreditarea aparatelor medicale, calificarea personalului care lucreaza testele, si producatorul kiturilor…pentru Romania…

  4. Mai multi medici infectionisti au spus (pot sa dau nume si prenume) ca sunt studii ca dupa 9 zile oamenii nu mai transmit infectia. Pentru siguranta se mai iau 3 zile, deci in total 12 zile. Dupa aceasta data testele depisteaza virusi morti. Pentru corectitudine trebuiesc cultivati. Numai daca se inmultesc testul este real pozitiv.La noi specialistii nu au nume ,prenume, fata etc.Apare doar atotstiutorul Ceausescu, pardon, Arafat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger