Cauta

Bolnavii din România, uciși cu sânge rece

Ministrul Tătaru refuză să deschidă spitalele pentru adevărații bolnavi

Pretextul Covid și rigiditatea absurdă a Ministerului Sănătății, care continuă să țină spitalele goale în așteptarea infectaților, intră deja în categoria crimei cu premeditare. Spitalul Colentina, cu specialități și tratamente unice în țară, este interzis bolnavilor cronici, care mor pentru că autorităților nu le pasă. 

Să blochezi un spital pavilionar cu peste 900 de paturi, care are circuite separate din construcție, este mai mult decât revoltător. Când medicii Spitalului Colentina au ieșit public să spună că oamenii mor pentru că nu sunt tratați, răspunsul Ministerului Sănătății a fost halucinant. În miez de noapte, Direcția de Sănătate Publică din București, subordonată direct Ministerului Sănătății, a demarat un control amplu la Spitalul Colentina din Capitală. Aici nu au găsit nicio neregulă și doar au inventat unele, fără să permită deschiderea spitalului.

”Au venit duminică seara în control cei de la DSP ca să vadă numărul de internări și câte paturi mai avem și au constatat ceea ce noi am sesizat public, că sunt doar 100 de paturi ocupate cu bolnavi Covid și 800, goale. Acum DSP București ne-a trimis o listă cu vreo 20 de puncte cu lucruri despre care spun că nu le respectăm, dar se inculpă singuri. Pentru că în martie ne-au dat autorizație de funcționare pe tot spitalul și acum, după trei luni, în care nu s-a schimbat nimic, vin și ne spun că nu este bine. Ne-au întrebat despre niște cabinete de radiologie care, de fapt, nu există, nici măcar în structura aprobată de ei. Cineva le-a încurcat datele. Controlul pentru avizarea spitalului a fost săptămâna trecută, iar cei de la DSP care au verificat au spus că totul este foarte bine și acum să ne trezim cu această listă de 20 de puncte. Oricum, remedierile pe care ni le-au cerut sunt de ordin scriptic, pentru că nu au găsit nicio neregulă reală în spital. Lista cu remedierile a fost răspunsul la solicitările noastre repetate de a deschide spitalul pentru bolnavii cronici. Primim zilnic zeci de solicitări ale bolnavilor, care nu au unde să se trateze, pentru că aici făceau proceduri unice în țară, cum sunt cele de la neurologie, urologie, neurochirugie și gastrologie”, ne-a declarat dr.Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina din București.

”Noaptea, ca mafioții”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a atacat extrem de dur modalitatea în care cei de la DSP au demarat controalele la Spitalul Colentina. ”Au intrat noaptea, ca mafioții! Au stat până după miezul nopții ca să verifice. De la 10 jumătate până după miezul nopții, așa au stat, în week-end. Au intrat cu forța, ca să numere pacienții de la Colentina. Credeau că sunt sute de pacienții și noi am anunțat 80. Au mai apărut 3 ambulanțe, în timp ce erau ei acolo, direcționați, desigur, tot de ei”, a afirmat Gabriela Firea, primarul Capitalei. Înainte de controlul DSP, medicii Spitalului Colentina semnaseră o petiție adresată Ministerului Sănătății, în care solicitau deschiderea unității sanitare și pentru pacienții non-Covid. ”În toată această perioadă, zeci mii de pacienți non-Covid-19 au fost lipsiți în mod inacceptabil de serviciile medicale la care aveau dreptul și de care depindeau. Strategia este profund periculoasă pentru pacienți, dar și costisitoare pentru spital și pentru sistem, determinând o risipă de resurse materiale și financiare dificil de justificat şi de recuperat. După ştiinţa noastră, Spitalul Clinic Colentina, din rațiuni neclare (proximitatea față de Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș este greu de invocat atâta timp cât pacienţii au fost mereu transportaţi cu izoleta şi cu ambulanţa), a fost singurul spital din țară, de o asemenea dimensiune și fără compartiment de boli infecțioase, închis în totalitate accesului general”, se arăta în petiția medicilor.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Mercedes recunoaște: mașinile electrice nu-i măresc profitul
  • Exit mobile version