AcasăOldBCR, acuzata de „terorism contractual”

BCR, acuzata de „terorism contractual”

Azi are loc un nou termen in procesul colectiv impotriva BCR intentat de debitorii aparati de Gheorghe Piperea. Avocatul atrage atentia ca, prin oferta de „ultima ora”, care expira in 23 septembrie (la o zi dupa proces), BCR recurge la „terorism contractual”.

Gheorghe Piperea considera ca BCR forteaza mana debitorilor-reclamanti

Piperea a consemnat pe pagina sa de Facebook demersurile initiate de BCR, cu cateva zile inainte de procesul colectiv care are loc azi. „Asa cum era de asteptat, cu cinci zile inainte de termenul decisiv din 22 septembrie, reclamantii din dosarul G1 versus BCR sunt asaltati cu oferte de nerefuzat – o dobanda fixa de 4,95% pe an in primii trei ani (dobanda e cu doua puncte procentuale mai mare decat cea practicata in prezent de banci), dupa care se trece la Euribor + 3%. In trei ani, Euribor poate ajunge la nivelul sau de glorie din 2008 – 5%”,a remarcat Piperea, precizand ca oferta presupune semnarea actelor pina in 23 septembrie, adica maine, in caz contrar devenind caduca. Avocatul sustine ca reclamantii sunt sunati direct de avocatii bancii, uneori si de doua ori pe zi. „Nu vad cum asa ceva e legal si deontologic, dar e clar ca noi, Piperea si asociatii, nu trebuie sa fim implicati, ca sa nu le dam idei reclamantilor. Acesta este terorism contractual, identic cu cel practicat in momentul semnarii contractului initial sau cu cel practicat in 2010, cand trebuia acceptat actul aditional de implementare a OUG nr.50/2010”, a avertizat Piperea.

Riscuri pentru debitori

Avocatul considera ca, in cazul ofertei propuse de BCR, aceasta va avea, ca si cea prezentata de Volksbank Romania – Banca Transilvania, o rata de acceptare de peste 80%, deoarece oamenii au obosit sa mai lupte prin instante. „Sunt victime sigure. Iar BCR stie cu mare precizie asta”, a mentionat avocatul. El atrage atentia ca debitorii care accepta oferta bancii ar putea rata efectele unei solutii favorabile a ICCJ la termenul din 22 septembrie sau ulterior:

–         inlocuirea dobanzii de referinta variabila cu o dobanda variabila compusa dintr-o marja fixa de 1,5 %, la care se adauga Euribor (sau chiar o dobanda zero, ca in dosarul Sintion),

–         restituirea cu dobanzi legale a tuturor sumelor platite nedatorat catre BCR timp de opt ani,

posibilitatea obtinerii unor daune morale.

author avatar
Arpad Dobre
780 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger