AcasăJUSTIȚIEApocalipsa în America. Închisoare pentru cine nu poartă mască de protecție!

Apocalipsa în America. Închisoare pentru cine nu poartă mască de protecție!

În America a venit Apocalipsa fricii. În lipsa unei mâini forte, care să impună legea și autoritatea pe tot cuprinsul țării, fiecare face doar ce vrea și după cum îl taie capul. Haosul de pe străzi s-a transmis, acum, și-n birourile celor care conduc destinele cetățenilor, iar de acolo răzbat spre populație tot felul de decizii abracadabrante. Cum e și cea dată/ luată în statul Maine, care a decis să impună prin lege obligativitatea purtării măștii de protecție. Cine e prins fără, dosar penal și direct la închisoare!

„It’s a crime”, răspunde guvernatorul Janet Mills la o întrebare despre ce înseamnă să nu porți masca în locurile publice. Vorbim despre cea mai dură măsură luată în toate statele, dacă ne raportăm că în New York, New Jersey sau Connecticut pedeapsa este de impunerea unei carantine pe o perioadă de 14 zile. În statul Washington, de acum încolo se vor întocmi dosare penale, finalizate cu trimiterea după gratii a „infractorilor”!

Trebuie să abordăm mai agresiv pandemia Covid-19, a replicat și guvernatorul Washingtonului, Jay Inslee, șocat de faptul că statul pe care-l conduce a rămas fără paturi libere în spital din cauza unei creșteri recente a numărului de cazuri nou apărute. Nimeni nu spune, însă, nimic despre lipsa paturilor cauzată de o lege democrată mai veche din sănătate, care a impus reducerea numărului de locuri în spitale…

Guvernatorul Janet Mills va adopta până la sfârșitul acestei luni o lege care obligă cetățenii să poarte mască de protecție în orice loc public. Cine o încalcă, riscă să fie acuzat de infracțiune de clasa E, prevăzută cu amendă de 1000 de dolari sau 6 luni de închisoare.

New England Journal of Medicine scrie că „dorința de a purta mască de protecție reprezintă o reacție reflexă la anxietate față de pandemia Covid-19”.

Într-o conferință de presă, guvernatorul Washingtonului, Jay Inslee, a spus că statul se confruntă cu un „nivel crescut” al pandemiei. „Pentru a opri Covid-19 trebuie să rămânem vigilenți. Numărul de persoane infectate crește de la o zi la alta”.

Pe de altă parte, probleme sunt și în alte state. La New York, New Jersey și Connecticut, guvernatorii au anunțat că vor impune o carantină obligatorie pentru persoanele care intră în aceste state, totul ca parte a unui efort coordonat de a bloca răspândirea Covid-19.

În New Jersey, tinerii reprezintă o pondere din ce în ce mai mare de cazuri noi de Covid-19; persoane între 18 și 29 de ani au reprezentat aproape un sfert din noile cazuri de coronavirus raportate în iunie (în aprilie, procentul era de 12%).

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
960 afisari

8 COMENTARII

  1. Minciunoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii si iar minciuniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

  2. eu acolo locuiesc si nu este adevarat ….minciuniiiiiiiiiiiiiii…articolul este o minciuna…

  3. Nu sunt nici o Alce si nici o Lili ,cand sunt pe malul stang al Nistrului ma cred la Las Vegas , incropesc si eu minciuni sa nu dau idei lui Nelu , Ludovic , Marcel si Raed . Avem aici , in zoopark , cazinourile in buzunar , scoatem zarurile si jucam babaroase .

  4. Comentarii aiurea, in statul Washington se poarta masca in spatii inchise dar nu esti pedepsit daca nu o porti. In acest stat este un county (judet) in care a crescut nr de infectari dar nu s-au blocat spitalele !
    Sant cresteri mari in state din sud Texas, California si Florida unde nu s-a respectat distantarea sociala si purtatul mastilor.

  5. Articol MINCINOS!!!!
    Traiesc in New York, stiu fosrte bine situatia, induceti cititorii in eroare!
    Unde vs este deontologia, jurnslisti la comanda, de doi centi ?!! Rusine.

  6. Articol MINCINOS!!!!
    Traiesc in New York, stiu fosrte bine situatia, induceti cititorii in eroare!
    Unde vs este deontologia, jurnslisti la comanda, de doi centi ?!! Rusine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger