Cauta

„Nenea” Ion Moraru, baronul secret de la Palatul Stirbei

„National” continua seria dezvaluirilor cu privire la nenumaratele afaceri banoase in care este implicat direct sau le coordoneaza din umbra, prin intermediul rudelor si a unor interpusi, cel considerat a fi cel mai influent om din Guvernul Ponta. Este vorba despre „Nenea” Ion Moraru, seful Secretariatului general al Guvernului, omul care, pe langa investitiile in educatie, pare sa fi ramas atasat si de un alt domeniu de activitate.

Ion Moraru (foto jos) banuit ca se afla in spatele Palatului Stirbei din Buftea

Pentru ca nu intamplator politicieni, demnitari si oameni de afaceri deopotriva se inghesuie sa-si rezerve drept locatie pentru diverse chermeze sau evenimente restaurantul si hotelul aflate pe Domeniul Stirbei de pe malul lacului Buftea. Desigur, frumusetea locului unde s-a semnat „Pacea Odioasa” din 1918 este una rapitoare, insa multi dintre clientii fideli ai Domeniului Stirbei vin aici si ferm convinsi ca astfel ii vor face placere „nenicului” din fruntea SGG, despre care ar baga mana in foc ca se afla in spatele acestei afaceri de succes.

Omul sau de casa

Ion Moraru

Dupa cum dezvaluiam in numarul trecut, Ion Moraru este implicat in firma SC Millenium Education SRL, societatea care sta la baza infiintarii luxoasei unitati de invatamant particulare Liceul Teoretic National din Bucuresti, impreuna cu personaje extrem de influente, precum presedintele Fondului Roman de Contragarantare, Ioan Hidegcuti, sau Sebastian Blaga, nimeni altul decat fiul copresedintelui liberal. Insa alaturi de cei doi, actionari fondatori ai firmei mai sunt si necunoscutii Mihail Buldan si Valerian Mares. Acesta din urma este cunoscut drept unul dintre cei mai apropiati oameni de incredere ai actualului sef al Secretariatului general al Guvernului, fapt dovedit si de o afacere care a trezit nenumarate suspiciuni. Pentru ca, surpriza de proportii, acelasi Valerian Mares a fost asociat direct cu Ion Moraru in firma Bucharest Arena SA.

9.000.000 de euro

Adica tocmai  societatea care a reusit sa cumpere unul dintre cele mai ravnite obiective turistice din Romania, celebrul Domeniu Stirbei, aflat la doar o aruncatura de bat de Bucuresti. Este vorba despre palatul construit in 1850 de Barbu Dimitrie Stirbei, constructie la care s-a folosit caramida rosie, lemn de stejar si trandafir, marmura de Carrara si fier forjat, si care este inconjurata de un parc proiectat in stil englezesc. De asemenea, domeniul are in mijloc si un lac natural in stil Tudor, declarat rezervatie naturala. Iar pentru preluarea intregului domeniu, unde au fost construite un restaurant de lux si un hotel extrem de cautate de amatorii de evenimente luxoase, Bucharest Arena a platit suma de 9.000.000 de euro.

Bai, esti nebun?”

Afacerea este una de succes, astfel ca este greu de explicat lipsa incredibila de fler a lui Ion Moraru, care a parasit de „bunavoie” firma Bucaharest Arena. Pentru ca omul sau de casa, Valerian Mares, i-a cumparat in acte, „pe datorie”, actiunile lui Ion Moraru, valoarea tranzactiei fiind de doar 330.000 de euro. Insa inainte ca anchetatorii sa-l intrebe pe Ion Moraru cum de a putut sa piarda o asemenea afacere, acestia iau totusi in calcul varianta ca seful SGG sa nu fi fost totusi chiar atat de naiv, mai ales ca apoi „cercul s-a inchis” la Liceul Teoretic National. Unde Mares este investitor, fata lui Ion Moraru – administrator, iar sotia acestuia directoare generala…

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version