AcasăDezvaluiriAnchete„Baronii” merg pe sloganul „Victor Ponta pentru noi, Adrian Nastase 2”: ...

„Baronii” merg pe sloganul „Victor Ponta pentru noi, Adrian Nastase 2”: Greii PSD boicoteaza europarlamentarele !

Fuga premierului la Miami, in timp ce greii din partid au fost lasati fara aparare in fata „prigoanei” combinate a DNA si ANI a inflamat si mai mult spiritele in PSD. Considerand insa probabil ca, la fel ca in fotbal, cea mai buna aparare este atacul, Victor Ponta nu a mai asteptat sa fie luat la rost de „baronii” din partid.

Victor Ponta se confrunta cu un inceput de revolta in partid

Asa ca, de pe plaja din Florida,  si-a trimis in tara „buzduganul” amenintarilor fata de unii lideri de partid, pe care a ajuns sa-i acuze fatis de lipsa de viziune si de profesionalism informativ, dar  si de un mini complot in favoarea lui Adrian Nastase. Efectul acestei „urecheli” pare sa fi fost, insa, tocmai unul pe dos. Presedintii mai multor organizatii importante din teritoriu au amenintat, la randul lor, ca ii vor raspunde cu o alta aroganta : boicotarea europarlamentarelor din primavara anului viitor.

S-a rupt de partid

Lideri din PSD se plang de influenta tot mai mare a lui Ilie Sarbu

De parca nu aveau destule belele cu Justitia, de la incompatibilitatile pe banda rulanta descoperite de catre Agentia Nationala de Integritate si dosarele tot mai complexe instrumentate de cei de la DNA, liderii pesedisti din teritoriu s-au mai trezit acum pe cap si cu activistii de partid. Care trag un semnal de alarma tot mai disperat ca electoratul „a pus botul” la zvonul cu marirea taxelor, iar ei nu stiu ce sa le spuna.  Si asta in timp ce premierul, singurul in masura sa dea explicatiile necesare, a preluat modelul Crin Antonescu, fiind de negasit chiar si pentru greii partidului. Acestia nu s-au sfiit sa constate fatis, in discutiile dintre ei, ca „Victoras deja s-a rupt de  partid, il intereseaza numai sa-l mangaie pe cap Europa”.

Blestemul lui Dragnea

PSD-istii il acuza pe Ponta ca a luat de la Nastase ce e mai rau

In plus, vicepremierului Liviu Dragnea nu- i poate scoate nimeni din cap ca lovitura sub centura primita de la DNA in dosarul „Referendumul” nu ar fi fost posibila daca propriul sef de guvern si partid nu l-ar fi parasit in lupta dusa cu procurorii anticoruptie. De altfel, si alti „baroni” locali sunt convinsi ca „executia” lui Dragnea poate fi aplicata si in cazul lor, fara exceptie, cu dosarele care le au pe cap. Insa, nici ca poate fi o razbunare mai dulce decat amenintarea cu boicotarea alegerilor europarlamentare de la anul ! In primul rand, pentru ca astfel l-ar lovi pe premier unde il doare mai tare, in orgoliul sau european. Iar pe sefii de organizatii din tara, un scor prost luat la acest scrutin nu i-ar afecta prea tare, din moment ce, oricum, candidatii la europarlamentare sunt indeobste impusi de la Centru. Asa ca ei spera ca, prin anuntarea acestui boicot, sa-l readuca pe Ponta cu picioarele pe pamant pesedist. Si sa-i dea totodata un semnal ca partidul poate reactiona vehement  la „aroganta” noii generatii de lideri.

„Maraieli” la „tata socru”

De asemenea, dupa cum sustin sursele noastre, tot mai multi pesedisti care erau obisnuiti sa aiba un cuvant greu de spus in partid sunt in pragul revoltei si din cauza lui Ilie Sarbu, care si-ar fi extins nepermis de mult aria de influenta. Astfel ca, nu putini sunt „baronii” care ii reproseaza premierului ca nu mai pot face o numire in teritoriu sau o alta „combinatie”, ca peste tot te lovesti doar de oamenii sustinuti de „tata socru”. Si, chiar daca protestatarii nu s-au sfiit sa compare situatia cu ceea ce se intampla pe vremurile cand Dana Nastase era considerata adevaratul conducator din umbra al PSD si al guvernului condus de sotul ei, de aceasta data premierul pare sa nu se fi suparat chiar atat de tare pe carcotasi…

[poll id=”571″]

author avatar
Catalin Tache
3.727 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger