AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisV-a rupt Dănuța pe genunchi de era să-i crape meniscul!

V-a rupt Dănuța pe genunchi de era să-i crape meniscul!

1. Ciolacu – fantastic! Era să scriu „Ciolacu – genial”, dar genial e doar Vasile Dâncu Somnifer. „PSD este pe drumul cel bun!”, a declarat Ciolacu. Corect! PSD e pe drumul pe care se fac opriri la toate răscrucile și se aruncă monezi.

2. Genialul Vasile Dâncu a luat un 4% elegant la alegerile din Cluj. Dar nea Vasile remodelează PSD, face un PSD european. Va fi Partidul Subtil Demontat. Nea Vasile, ce-i aia 4%? Poți și mai bine. Un 2% la parlamentarele din decembrie mi s-ar părea ceva rezonabil, dar trebuie să muncești, adică să mai scoți vreo 14 broșuri care îl adorm pe cititor după primele 13 rânduri. Știu și cum poți intra în istorie. Cu un minus unu la sută. E simplu. Matale ești ca deodorantul 8 X 4 de pe vremea mea. Îți iei cei 31 de fani din Cluj și vă duceți cu cântec – înainte – marș spre secția de votare. Și acolo bateți la ușă, pe muzică: „bună ziua, cioc, cioc, cioc, / noi votăm cum ne-a zis Boc!”

3. Am aflat ceva despre mine. Sunt exotic. Dacă spui ce ai învățat acasă și la școală, dacă te duci de Înviere la Biserică, dacă ai copii – ești exotic. Da, vine câte o tefeloază de televizie și te face exotic. Am un vis, dar nu erotic. Am un vis exotic. Îl vedeți pe Vlad Voiculescu? Vedeți spitalele de Stat din București? Le vedeți, da, sigur le vedeți? Nu știu dacă o să le mai vedeți. Am un refren și pentru Vlăduț, eminentul manager Vlăduț. „E managerul din vise./ Vom avea spitale. Închise”.

4. „Prost mai e poporul care votează un primar mort”. Și tot așa o morfoliți de două zile. Nu, poporul nu e prost deloc, poporul e chiar șmecher. Dar ca să te prinzi, trebuie să te țină mintea și să faci conexiuni, de la jertfele pentru Zamolxe (m-am dus cam departe, risc să o dau în dacopatie) la Cimitirul Vesel din Săpânța și până la ceea ce numim „interesul nostru”. La Deveselu erau trei candidați  – X, Y, Z – și 1500 de voturi. Candidatul X s-a curățat, dar echipa lui avea 1000 de voturi. Y și Z – 500. Echipa lui X l-a votat pe X, așa mort cum e, ca să se repete alegerile și să-și pună alt candidat în locul lui X. Dacă l-ar fi votat pe Y sau pe Z, oamenii ar fi votat împotriva interesului lor. Iar X are încă o chestie pe care n-o înțeleg prostoboii. X are posteritate. Una locală, dar e bună și aia. De ce Cimitirul din Săpânța e cel mai cunoscut din România, după Bellu? Pentru că e altfel.

5. „Apa caldă (ELCEN) e la guvern, apa caldă (ELCEN) e la guvern, apa caldă (ELCEN) e la guvern”. Asta ar fi trebuit să scrie, pe burtiere, televiziile care au susținut-o pe Firea. Dar acele posturi ne-o prezentau pe croitoreasa Dănuța. Nu e croitoreasă de lux. E o croitoreasă (fără clientelă), care trăiește în lux. „#Giiiii, am ceva pe toc”? Ai creier de Tik – Tok. „#Giiiii, vă rup pe genunchi!” La filmul franțuzesc „Genunchiul Clarei”, cu Aurora Cornu, prima soție a lui Marin Preda, nu fac trimitere, că e prea greu pentru Dănuța. Croitoreasa are minte de fotbalist de Divizia C și cred că i-a crăpat meniscul de cât v-a rupt pe genunchi. După toc și genunchi ce ne mai arăți, Danuțo? Ai ajuns și unde se unesc picioarele? Acolo ce ai? Creierul?

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.597 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger