AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisSugrumarea istoriei și boicotarea Excelenței

Sugrumarea istoriei și boicotarea Excelenței

1. Scenariul roșu, ce scenariu roșu, ne-ați zăpăcit cu scenariul roșu! Scenariul roșu, de la carnetul roșu PCR, are loc în aceste zile în politică. Vorbitorii de giboneză corporatistă din USR au ridicat manichiurile împotriva legii potrivit căreia Statul Român sprijină  material așezămintele monahale de la Muntele Athos. Neouteciștii din Partidul Fred și Barna n-au votat doar împotriva Religiei și a Tradiției. Pluseriștii au sugrumat istoria. Ctitori sau donatori români la Athos au fost Constantin Brâncoveanu, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazu, Neagoe Basarab. În România, Familia Regală Hohenzollern a trecut la Ortodoxie. Nu mai știu cine spunea că fără Ortodoxie, românii sunt ca niște iepuri vii aruncați într-un sac.

2. Cozmin Gușă a câștigat un nou mandat de președinte al Federației Române de Judo. Alegerile de la FRJ au fost exact ca la FRF, în 2018. Pe Ionuț Lupescu l-au suținut Mircea Lucescu, Sir Alex Ferguson, Hagi, Chivu. Degeaba. Pe contracandidatul lui Gușă l-au sprijinit campioana olimpică Alina Dumitru și Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo. Degeaba. La noi contează ce vrea domnul Vasile Dîncu. 118 tarabagii au votat pentru Gușă. Chestia asta se numește Boicotarea Excelenței în Sport.

3.Probleme grave în partidul condus de Orban. 95% dintre peneliști nu-i mai suportă pe useriști, dar Iohannis e obligat să joace la mai multe capete. Sasul elocvent ca un Trabant e de partea liberalilor. Dar n-o mai are pe Merkel și trebuie să tragă pentru Bruxelles, așa că a rechemat vreo 20 de ambasadori, pe care îi va înlocui cu tot felul de agregări deconcertante din USR. Șansa lui Iohannis e că alegerile sunt departe. Dacă ar fi anul ăsta, Herr Spielhosen Brr Brr ar dispărea o dată cu USR. Și nu i s-ar trage de la PSD. La ultimele alegeri, fiecare Biserică a adus minimum 20 de voturi pentru AUR. Și avem 15.500 de Biserici. Imaginați-vă că teroarea useristă, girată de Iohannis, va continua. Fiecare Biserică va aduna ușor 50 -100 de voturi pentru un partid tradițional, nu neapărat AUR. AUR e un copil cu instabilitate psihomotorie, conceput în grabă și născut prematur, spre deosebire de USR, care este un copil făcut din caliciul (calici înseamnă înveliș floral extern) fundamentalismului anticreștin. USR lucrează pe model Hrușciov. Care e modelul Hrușciov? „Aveți atâtea Biserici și încă n-ați băgat excavatorul?”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.246 afisari

10 COMENTARII

  1. N-am nimic cu biserica. E „umarul” pe care ne sprijinim intotdeauna cand ne este greu. Repet, ne sprijinim pe biserica si nu pe slujitorii ei care au uitat cam demult care le este menirea. Sa nu-mi spuneti ca sant unii cu HAR. Da, sant dar sant putini. In ceea ce priveste ajutoarele propuse , votate impotriva, ar trebui privita cu discernamant. Desigur comunitatea de pe muntele Athos trebuie ajutata , desi se ajunge cam greu acolo si nici comunitatea nu e prea amabila, dar poaate ca fiecare am fi la fel daca am locui acolo. Exista insa scutiri in biserica neamului care n-au nimic cu credinta. Exemplu sant total de acord sa nu se plateasca taxa AC pentru lacasuri de cult si constructii asimilate acestora, insa pentru constructiile generatoare de venit, sau activitati asemenea, ar cam trebui platite taxe. Nu, de alta dar prea s-au urcat unii slujitori ai bisericii „la ceruri” in timpul vietii. AUR este o „incercare” a cuiva si cred ca-si va reveni in (uari) cum se zice pe la noi in in fire (tradus), dar in timp. Da, Doamne…

  2. E un moment zed pt Pnl sa judece daca vrea sa ramana in politica sau daca vor sa dispara ca Pro, Pmp, Pcr si altii.
    Sa nu vrei sa dai bani pt Atos unde Sf. Brancoveanu si alti domnitori au vegheat ingerii romanilor sau sa nu donezi pt Catedrala Mantuirii mi se pare un afront direct adus sufletului roman.

    • Cat despre „sfintia” Brancoveanului … mai usurel cu pianul pe…Stiti cum il numeau turcii ? ALTAN BEY (al doilea A este A^ din I). Altin scris cum am explicat inseamna in limba turca AUR. Deci, oare de ce l-au scurtat de cap turcii?? Se zice ca mai sant si azi unii care cauta comoara Brancoveanului.

  3. Tot Pnl trebuie sa decida daca Usr e un partid roman sau e servieta 💼 cu ceas de sub masa sa.

  4. O cauta degeaba. Romania unde isi tine tezaurul?
    In Rusia.
    Acum prin Anglia.
    Sfantul martir un boier chivernisit o tinea la Atos.

  5. ”Înainte de a te pierde, Dumnezeu îţi ia minţile”. Grea lucrare. USSR-PLUS le au atât de fragmentate încât nici cel mai performant program (soft) nu le mai pune în ordine. Vor rămâne, în continuare, clănțănind în gol, cu ochii clipocind conform activității cerebrale, ca un calculator înțepenit, aruncând pixeli morți și idei care au un miros ciudat.

  6. Usr e rodul. E omul nou , inoit in cei 70 de ani de marxism si postmarxism. 40+30
    Daca vrei sa vezi omul nou?
    Te uiti la Ciolos, Voiculescu, Bärna Cacarau Cozet, Armand etc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger