AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisSelly, un deschizător de drumuri. Sau de la Marco Polo la poluție

Selly, un deschizător de drumuri. Sau de la Marco Polo la poluție

Săptămâna trecută, viteazul vițel sau brelocul Brebenel zis și Selly și-a înscenat un accident de mașină, iar presa a considerat că a găsit un subiect colosal. După aia, ziaricii s-au împărțit în două. Cartofiorii prăjiți ai deontologelii și-au făcut nostra culpa, iar panaramezii ofticoși s-au apucat să-l înjure pe Selly. Dacă ar fi fost deștepți, ar fi așteptat două zile și ar fi titrat „Selly a căzut într-un canal. Ce noroc a avut Selly! Dacă era capacul pus, Selly nu mai ieșea de acolo”.

Bineînțeles că Selly și-a luat viteză. Învinsese și a țâșnit tupeul din el cum țâșnesc mucii în grișulețul cu lapte. Așa că a vrut să se ducă la Ministerul Învățământului și s-o filmeze pe doamna ministru „Pepsiglas”. Fie vorba între noi, doamna ministru e foarte bine pregătită. Dumneaei da impresia că a absolvit școala online pe vremea lui Ceaușescu. Dar a făcut bine că nu l-a primit pe acest Napoleon care nu s-a întâlnit cu spuma de bărbierit. Nu se poate să vină, în numele democrației, orice ciutan și să-și lase pamperșii pe catedră. Selly nu e chiar un ciutan. E trufandaua flagelului din Educație.

Sigur, eu sunt rău. Selly e un reformator al învățământului, e un Spiru Haret în pantaloni scurți, e un deschizător de drumuri, e un Marco Polo care face hărți în somn și le lasă pe cearceaf. La vârsta lui, calea maritimă de la Marco Polo la poluție e foarte scurtă. Imberbul simte o furnicătură pe catarg și gata.

Despre Selly a avut doar cuvinte de laudă și Emil Hossu – Longin. „Selly, fătălăule, ai un noroc imens că te-ai născut după 2000! În anii ’80, sigur erai prostul școlii, îți mâncam sendviciurile și-ți puneam ghiozdanul pe post de bară, la fotbal. Săreai la castană și-ți scriam măscări pe caiete. Îți luai mingi în cap la orele de sport și nu te lăsam să te urci pe scară, la 331. Și plângeai la <<Liceenii>>!”

Până la „Liceenii” era de muncă! Selly ar fi visat să joace în „Pistruiatul”, dar ar fi prins un rol în „Veronica” și l-ar fi alergat Motanul Dănilă, cu lipiciosul. Selly, nu numai că nu vorbeai cu ministrul Învățământului! N-apucai nici să ne torni dirigintei, după ce te-am fi folosit la fotbal pe un post care nu ți-ar fi plăcut. Ai fi fost zidul, la toate loviturile libere ale ambelor echipe, deși tu erai prostul care ar fi adus mingea.

Auziți – Selly la ministrul Învățământului! Te credeai Andrei Duban, recitându-i tovarășei Elena Ceaușescu, spielhosenule!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.808 afisari

5 COMENTARII

  1. Ce frumos l-a zugravit dl Boanchis pe urdurosu’ mitocan.Acest Selly reprezinta etalonul noii generatii.Dar in vechiul regim ,ar fi fost exact cel pe care il descrie in mod magistral,dl Boanchis.In ziua de azi,Selly reprezinta stacheta pe care vor s-o atinga ceilalti tineri. E foarte trist dar asta e realitatea cruda……

    • Maestre,ai uitat incuiatul ipochimenului in closet,in miros de var cloros…
      La Scala 118 si apoi liceul de peste gard,Nicolaie Balcescu asa se practica…
      Imposibil sa nu le stiti…

  2. Tre incurajat mucosu alfel unde ducem revolutiunea ce se alege de contrareactiune? Si asa functionalii ne ametesc pe strazi, acum ca si cum ar fi Apocalipsul le mai da si tablete ca si cum intelegeau ceva. Ma intreb e buna tehnica fara tact sau tactul fara tehnica, nu cumva te ia dracu? Ce folos ca joci o repriza perfect dai gol raman si in 10 si la pauza toti credeau 3-0 dar e 1-1 unde e tactu? S-a dus dracu ! Ca fatalaii cu posete feminesti din care nu au decat un card si nu poate bea bere la birt ca un barbat, ca nu au ban schimbat.

  3. …Doamne, ce caraghiosi si plini de fiere sint unii balosind un pusti care si-a batut joc de similarii tai ceva mai timpitei, dar foc de istet si instruit care ar fi fost premiant si in alte vremuri!…Daca pe Boanchis il certifica Emil Hossu Longin, astept citate si de la alte hahalere- beizadele , grabnic rupatori de carte precum Vlad Ienachescu, Dumitru Graur si alte pupile-panarameze parvenite!… Cind unul de 50 de ani besteleste un pusti de 19 ani impreuna cu altii de acelasi leat inseamna ca neste unii, par spicat, tuse tabacica, e defecti rau!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger