AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisȘcoala fără stilou și cărți înseamnă globalizarea imposturii

Școala fără stilou și cărți înseamnă globalizarea imposturii

 1. Dar o înmormântare cu bande pitorești când mai dăm și noi la televizii ? Ce am văzut zilele astea cred că au fost doar repetiții – dacă ați uitat de repetițiile pentru demonstrația de 23 August. Am o poveste mică, mică. Într-un mare oraș al României (nu București, nu!) șeful unei bande pitorești și-a comandat un palat. Omul iubește igiena – nu-și face nevoile în casă – și animalele – calul îl ține în sufragerie. La sfârșitul lucrării, șeful trustului de construcții a întrebat: „cum facem cu banii?” „S-a plătit!” „Cum adică s-a plătit?” „Uite așa: s-a plătit! Sau vrei să-l vezi mâine pe băiețelul matale cum îți face cu mâna din mașina mea?” „Gata, dom’le, ai dreptate, s-a plătit!”

2. Niște panaramezi la o televizie de știri. „Sunt și profesori care nu se descurcă pe internet!” Extramorocar și extraordinici! Da, dar acei profesori știu când se scrie „ia” cu cratimă și când se scrie fără cratimă. Foarte bine că nu se descurcă pe internet! Sunt cucoane trecute de 60 de ani care n-au văzut niciodată Parisul, însă cunosc străzile Parisului – din cărți – mai bine decât mulți parizieni. Școala fără stilou și cărți înseamnă globalizarea imposturii. Școala online –  șoricăreală pe net, tastatură, centuri de socializare, romgleză, gramatică siluită și atomizarea bibliotecilor. Google, marș în genunchi la Larousse! Să nu luați vreo carte, că e posibil să vă sară vreo literă în ochi!

3.Chestia asta cu chinezii care au dat drumul virusului, în mod intenționat, din laborator e de tot râsul. De ce să-i dea drumul? Ca să-și pulverizeze exporturile? Ei trăiau din export și de chestia asta a profitat India. Dacă aș fi regizor, aș face un film cu un James Bond indian, care se infiltrează în laboratorul din China. L-ar urmări și conspiraționiștii, și globaliștii.

4. USR înjură degeaba PSD, pentru că USR e pe locul șase în topul adversarilor PSD. Pe 5 e PNL. Pe locurile trei – patru sunt Ciolacu și Iohannis. Pe locurile 1 – 2 sunt niște domni pe care eu și dumneavoastră nu îi cunoaștem, dar cred că îi cunosc Ciolacu și Iohannis. M-a mințit cineva că, săptămâna trecută, Ciolacu bătuse palma cu ALDE (singurul partid de dreapta din România, partidul capitaliștilor autohtoni) pentru alianțe electorale legate de niște primarii de sector. A doua zi a căzut înțelegerea. Tot nenea ăla mi-a mințit că Iohannis i-ar fi zi „Stop” subalternului său pe nume Ciolacu. Iar sasului elocvent ca un Trabant i-ar fi spus… De aici n-am mai auzit bine. Bruiajul, dom’le, bruiajul!

5. Dintre pesediștii foarte vechi mai e în formă doar Iliescu. Pesediștii vechi sunt cei din 2000 – 2004. Fiind foarte mulțumiți de Ciolacu, se pare că își vor face un partid. N-au șanse la alegerile din septembrie, fiindcă e imposibil să faci repede cunoscut un nou acronim politic, dar ei speră că alegerile vor fi în martie.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis
1.308 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai nu stiu un prof care sa se descurce pe net… Daca erau destepti logau un intranet educational sau faceau din Tvr si teletext un ajutor de sistem. Evident nu poti face tablete la scoala primara. Un copilas trebuie sa invete buchia si bastonasul si nu Word sau Text or video conferinta. Ca nu intelege daca nu stie literele.

  2. I-am zis odata, cu ceva mai multi ani in urma, dar evident dupa (MAREA PACALEALA), ca tara asta va muri de INCOMPETENTA !!! ??? Santem pe drumul cel bun…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger