AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisProteviștii pot scăpa de Covid la MagiCAMP

Proteviștii pot scăpa de Covid la MagiCAMP

Nu mi-a plăcut „Vacanța Mare”. Am scris în relief și în acvaforte despre Mugur Mihăescu. N-am fost niciodată în cârciuma lui. Dar a trecut pe acolo fratele meu. Iar atunci când s-a prezentat, Mugur Mihăescu s-a ridicat de la masă. Nu sunt de acord cu ce a spus Mugur Mihăescu despre Covid. Mie îmi e teamă de Covid și port mască, deși fac pe viteazul.

Dar n-am cum să accept ce i s-a întâmplat lui Mihăescu. A dat câteva declarații care au stricat ordinea de zi a Sistemului și – hop! – au apărut în presă niște turnătorii la Securitate semnate Mugur Mihăescu. Nici nu mă interesează dacă documentele sunt adevărate sau nu. De ce n-au primit ziaricii acele hârtii pe vremea când Mihăescu rupea ratingul la PRO TV?

S-au îmbolnăvit și unii de la PRO TV. Dar n-am nicio grijă, ei se pot trata la MagiCAMP. Poate că ați uitat. În timp ce medicii români, adică lutierii și ceasornicarii lui Dumnezeu, erau martelați la PRO TV, înjghebarea contabilului Vlad Voiculescu era glorificată pe același post. Mugur Mihăescu este turnător la Securitate, iar Vlad Voiculescu este fiul unui martir. E bine așa, PRO TV? Tot la PRO TV a fost difuzat în exces refrenul „Lui Dumnezeu îi plac lemnul și spațiile mici”. Ce înseamnă „lemnul și spațiile mici”? Sicriul și groapa.

Fiind vară, nu pot să uit că simptomaticii și asimptomaticii ăștia au desfășurat, ani întregi, campania „Dai pe PRO TV și prinzi bulgarii!” A fost un omagiu adus turismului de all inclusive la Nisipurile de Aur. PRO TV a brevetat astfel conceptul „Soacra în trening la cină”. Hai, grăbiți-vă, că azi au băgat ostropel la marmită! Bulgaria nu e o destinație turistică. E o cantină bine organizată. Dar bulgarii au o calitate. Nu mănâncă borșul „noi suntem corupții Europei!”

Proteviștilor, ați denigrat sau nu Litoralul românesc? Ați avut dreptate! Priviți ce v-a făcut acum Litoralul românesc!

Cel mai mult mi-a plăcut cum încercau să-i scoată, pe proteviști, propagandiștii din atenansele Sistemului. „Vedetele PRO TV au stat cuminți, dar la petrecerea de la Olimp a venit unul…” Probabil că „unul” ăla dansa cel mai bine. În copilărie, când mergeam în excursie cu școala, „unul” ăla era glumețul autocarului. Auziți – „a venit unul”! Ce au descoperit ei! „A venit unul”.

A venit unul și l-a trădat pe Iisus. A venit unul care a tras la Sarajevo și a început primul război mondial. În Germania răpusă după acel război, a venit unul din Austria care ne-a nenorocit pentru o sută de ani. În 1965, după moartea lui Dej, a venit unul pe care nu-l aștepta nimeni. Pe 22 decembrie 1989, la prânz, când Ceaușescu era deja plecat, a venit unul, Iliescu. În ianuarie 1990, Brucan a venit cu unul, Soros. Întâmplător sau nu, întotdeauna a venit sau va veni unul.

Și acum vor veni unii – sunt mulți și sunt integrați în categoria Ovine Sablonarde – care mă vor acuza de Teoria Conspirației.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.687 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger