AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisProblema mondială nu e pandemia, ci boala pe guverne

Problema mondială nu e pandemia, ci boala pe guverne

   1. După ce am dat titlul, mi-ar fi foarte simplu să trag în guvernul nostru ori în alte guverne. Dar nu o voi face, pentru că asta se dorește. O criză a oamenilor votați și, în scârbosul limbaj corporatist, un „restart”. Problema mondială nu e pandemia, ci boala pe autorități. O boală provocată de oamenii puternici și invizibili care îi urăsc pe oamenii votați și vulnerabili.

2. Totuși… Fiți atenți ce a spus domnul Orban! „Eu nu am avut niciun fel de informații despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupție”. Să ne facem că îl credem. Deci despre ăștia de la Unifarm nu știați, domnule premier! Dar despre alții știați? Sau cum? Președintele și premierul sunt informați mai bine decât oricine. „Oricine” trebuia scris cu majuscule, fiindcă ORICINE face și desface mai rău decât în ceaușism. Pe vremea aia, Secu cerea, măcar formal, aprobarea partidului. Domnule Orban, și eu, și dumneavoastră și toată țara știm un președinte care știa tot, iar azi acel președinte regretă că de vreo șase ani nu mai știe cum știa. El știa și câți ani de pușcărie vor lua băieții care l-au supărat. Dar fiind incult, nu a știut că fetele nu prea frumoase din anturajul lui le vor curăța pe fetele frumușele din preajma lui.

3. Încă una de-a lui Orban. „PSD otrăvește tot ce atinge”. Îi dau dreptate. PSD a otrăvit România. I-a otrăvit și pe foștii colegi din USL. Și-a otrăvit aliații. În 2012, cine era în USL, domnule Orban? Norocul dumneavoastră e că există ceva mai nociv decât USL și se numește USR. Acesta este singurul motiv pentru care aș putea să vă votez. Din anii 1930 – 1940, România nu a avut ceva mai rău decât USR. Și mișcarea de atunci a prostit tinerii. Prin forme de sacralizare. Mișcarea de acum i-a prostit prin perversitate. USR este norocul dumneavoastră, domnule Orban! Și al dumneavoastră, domnule Iohannis! Dacă veți sta la distanță de molima useristă, vă vor vota pensionarii, oamenii zdraveni la minte trecuți de 45 de ani, mediul de afaceri, trei sferturi dintre bugetari și chiar jumătate dintre pesediști. N-am exagerat cu pesediștii. Dragnea a fost pus acolo ca să expedieze partidul în agrar, în arhaic, în naiba să-l ia de agarici, iar Ciolacu și Dâncu au rolul de a duce PSD spre absorbție – ca să nu scriu spre dizolvare. Cum vi se pare PSD-ul de azi? E mai de oraș decât pe vremea cuplului Dragnea – Dăncilă. Și ce face un prost în oraș? Se pierde.

4. Nimic sau aproape nimic azi despre Covid. Am renunțat să fac reclamă pandemiei. Eu nu mi-am luat niciun ban. Dar am privilegiul  de a fi spectatorul unui show care va începe în această vară și va dura câțiva ani. E vorba despre procesele cu măști. E vorba despre cei care au avut voie și despre cei care n-au avut voie să aducă măști.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.182 afisari

4 COMENTARII

  1. Pai ce Unifarma e presa sa deschiza ziaru domnu Orban sau Sri sa-i spuie ca a luat spaga? Face ca Abramburica – Eu nu am stiut nimica din toate astea…

  2. DRAGFNEA A FOST CONDAMNAT PE O PROSTIE SE STIE P.SA,D. ESTE UN PARTID A CELOR MULTI

  3. …Punctele 1 si 2 il reprezinta magistral pe RIB, asa cum l-am vrea mereu!…Cind insa lauda Silvii si Monici precum Mircea Badea Viorici, lucrurile deviaza!…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger