AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPesediștii, dacă ar avea creiere, ar face o mișcare istorică

Pesediștii, dacă ar avea creiere, ar face o mișcare istorică

 1. De la sfârșitul secolului XIII, de când s-au format primele cantoane, elvețienii n-au fost niciodată ținuți în casă. Nici măcar o zi. Anul ăsta s-au închis magazinele care nu sunt de utilitate urgentă. Dar oamenilor nu li s-a interzis să iasă pe străzi. Iar educația a fost mereu pe primul plan. Școlile din Elveția s-au redeschis pe 11 mai. În Germania, s-au redeschis pe 14 sau 15 mai.

2. Terminați cu prostia asta –  școala online – că nu putem să ne transformăm copiii în șoareci digitali! Știu, digitalizare e bună ca să câștige alegerile cine trebuie, dar lăsați copiii în pace! Ce digitalizare? Întâi să vedem cine are sonerie la apartament. Pe urmă trebuie să aflăm câți dintre cei cu sonerie au și interfon. Și, la sfârșit, mergem în mediul rural, unde fluieri la poartă și pe urmă sari gardul. Ce vreți cu digitalizarea? Să nu mai voteze bătrânii și ce a mai rămas din țărani, nu-i așa? Digitalizarea e o colectivizare updatată.

3. America ne-a mai dat o lecție. La Chicago au fost dărâmate statuile lui Columb. Eu aștept reacția lui Obama. Sunt convins că un om educat ca el va lua atitudine. N-aș vrea ca „negaționiștii” și „conspiraționiștii” să pretindă că Obama făcea parte din planul ăsta de demonizare a personalităților istorice și culturale. Eu am tot respectul pentru recordmanii mondiali la 100 de metri plat, dar cred că a fost puțin mai importantă cursa lui Columb.

4. Cât mai plătim pe o izoletă? 15.000 de euro? Dar nu putem să o scoatem la 9.000? Pe mine m-a mințit unul că armata, medicii și inginerii militari ar fi capabili să facă o izoletă cu 1000 de euro. Să nu-l credeți, cum nu l-am crezut nici eu. Haideți, haideți, haideți, pregătiți-vă să dați drumul școlilor, că alegerile sunt importante pentru cel mult 5000 de români!

5. Pesediștii, dacă ar avea creiere, ar face o mișcare istorică. Și s-ar relansa. Mesajul ar fi ăsta: „Dom’le, ați zis că suntem proști?” Ohooo, sunteți, pentru prostia și inerția voastră garantez eu! Apropo, am văzut pe Bulevardul Ferdinand din Constanța un BMW cu număr de Teleorman în care dilibadeau manele, la maximum, cu geamul deschis. În Constanța, nu în Mamaia – au ajuns mârlanii parveniți din Teleorman și la Constanța! Dar să continuăm. „Ați zis că noi, pesediștii, suntem cei mai corupți?” Sunteți, normal că sunteți! „Atunci aflați că la vârful partidului s-a hotărât să nu candidăm la aceste alegeri! Da, PSD se retrage din cursa electorală!” Acest pas în spate ar însemna mii de kilometri în fața. Dar nu ai cu cine. Pesediștii sunt hapsâni și ignoranți. Iar pesediștii – cheie ar rămâne la unele butoane, fiindcă i-ar transfera urgent cine trebuie să-i transfere. De fapt, ei sunt deja acolo.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.538 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger