AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPe apologeții ratelor bancare nu îi interesează și banca de țesut osos

Pe apologeții ratelor bancare nu îi interesează și banca de țesut osos

Despre Ministerul Sănătății. Cu mult calm. Au trecut câteva zile de când Cîțu a luat o decizie corectă.

1. Secțiile ATI și sălile de operație de la Spitalul „Foișor” erau echivalente, din punct de vedere al înzestrărilor tehnice, cu o sală de operație de neurochirurgie.

2. Nu publici o hotărâre hapciupalitică, în Monitorul Oficial, noaptea, când n-ai mintea limpede, ci trimiți întâi DSP la Spitalul Foișor. La „Foișor” era o bancă de țesut osos. Cred că s-a distrus. Pe apologeții ratelor bancare nu îi interesează o bancă menită să salveze oameni. Pe acești parțial eclozați îi interesează doar băncile care distrug oameni.

3. Cîțu a avut dreptate când a spus că Voiculescu nu răspunde în fața Ministerului, ci a populației, mai ales în vremuri de pandemie.

4. După ce a refuzat să fie ministru interimar al Sănătății, Barna trebuia să se ducă după Voiculescu. Sarcina lui, ca vicepremier, era să coordoneze ministerele conduse de oamenii din alianța lui. Refuzul de a prelua „Sănătatea” (pentru câteva zile, fiindcă nu degeaba am dat eu porecla „Partidul Fred și Barna”) dovedește o insubordonare crasă și lipsa spiritului de echipă.

5. Erorile de sistem sunt grave, nu aia cu TIR-ul ATI. Eroare de sistem a fost la Foișor. Eroare de sistem a fost când ministerul a trimis bolnavi de Covid la „Spitalul clinic de urgență pentru copii Grigore Alexandrescu.” Eroare de sistem a fost când s-au improvizat spitale containere în care plouă – nu li s-a făcut nici măcar proba cu furtunul, ca la țară. Aceste erori de sistem sunt falii agresive și pe termen lung.

6. Domnul Vlad Voiculescu ne-a înnebunit cu experiența lui din Austria, dar n-a acționat ca acolo. Austria are o populație de opt – nouă milioane și s-au făcut deja 25 de milioane de teste Covid. În Austria, profesorii sunt testați GRATUIT o dată pe săptămână, iar elevii de cel puțin două ori pe lună.

7. Dacă pluseriștii vor citi ce am scris, vor arunca singura replică pe care o cunosc ei: „și ce, ați fi vrut ca Ministerul Sănătății să fie condus tot de mafia pesedistă și penelistă?” Dacă Guvernul ar fi condus de mafie, n-am mai fi avut vești despre miniștri care au fost debarcați și au devenit prăduitori. Dar pluseriștii nu vor citi rândurile astea, pentru că le-am scris în limba română. În Germania sau în Anglia sau în Franța sunt prețuiți oamenii care se exprimă în hochdeutsch ori în the Queen’s English ori în l’ancien francais. La noi, parțial eclozații vorbesc giboneza corporatistă.

8. Dacă Marea Britanie avea USR, Meghan devenea Regină înainte să se termine înmormântarea Prințului Philip.

9. Nu mai suport „anticorupția” tefeloazelor robespierriste. În tinerețe am cunoscut multe neprihănite care se puneau în genunchi și le curgea rujul de pe cartea de muncă.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.706 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger