AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNu e cam mult? Ministrul Sporturilor are steagul Ungariei în dreptul postărilor...

Nu e cam mult? Ministrul Sporturilor are steagul Ungariei în dreptul postărilor de pe fb

Am toată stima pentru sportivul Novak și pentru îndârjirea lui. Totuși, trebuie să fac o comparație cu un sportiv mai mare decât el. Cu Hagi. Când Hagi de abia se lăsase de fotbal și a fost pus antrenor al echipei naționale, s-a spus că n-are experiență. Domnul Novak e sportiv în activitate, dar poate fi în paralel și ministru al Sporturilor. Nu e cam mult? 

În dreptul postărilor de pe facebook ale domnului Novak apare, de multe ori, steagul Ungariei. Întreb din nou: nu e cam mult? Domnul Novak e ministru al Sporturilor sau un ministru al Budapestei în Guvernul de la București? Și aici nu e vorba de faptul că m-ar cutreiera avânturi strămoșești sau Teoria Conspirației. Steagul Budapestei afișat de un ministru al României ține de Teoria Evidenței. Pe un sportiv mai mare decât Novak, pe Boloni, nu l-am văzut cu steagul Ungariei. Ce să mai scriu despre Emerich Ienei? A fost secretar de Stat, dar n-a scos steagul Ungariei.

Domnul Novak e foarte impetuos și când vine vorba despre baze sportive importante din Capitală. Vrea să dea Complexul Arcul de Triumf, refăcut la standarde occidentale de Federația de Rugby, și pentru alte sporturi sau chiar alte activități, deși în București nu există niciun stadion omologat pentru rugby. De ce nu ia domnul ministru Stadionul Tineretului sau Tei sau Olimpia? Pentru că toate trei sunt în paragină. Domnul ministru vrea complexul ăsta modernizat, care posedă locuri de cazare la nivel de cel puțin patru stele, bazin semiolimpic, complex balneo cu crioterapie sistemică. Federația de Rugby a reabilitat acest stadion (construit în 1913, de Carol I) cu bani luați de la Compania Națională de Investiții. Nicio altă federație n-a procedat așa.

Mai am trei probleme cu domnul Novak.

1. Înainte de a fi ministru, domnul Novak a fost președinte al Federației de ciclism. Și a anulat alegerile, fiindcă n-ar fi fost legale. Și atunci dumnealui cum a ajuns președinte?

2.Domnul Novak i-a invitat, la discuții, pe reprezentanții Federației de Rugby. Și a fixat data de 15 martie. De Ziua Națională a Ungariei. Până la urmă, întâlnirea nu a mai avut loc. Patriotismul cere sacrificii.

3. Domnul Novak nu vrea ca Federația de Rugby să folosească exclusiv – cum este normal – Complexul Arcul de Triumf, dar dumnealui dorește să dea patinoarul „Vakar Lajos” autorităților locale din Miercurea Ciuc.

Domnu’ Novak, mai ușor, fiindcă se vede!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
4.279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger