AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNicușor a promis cu sânge rece că dă apă caldă

Nicușor a promis cu sânge rece că dă apă caldă

1. Pe vremuri, unii părinți se implicau mai mult decât era cazul în procesul de învățământ. Puneau pile, puneau întrebări care îi amuzau și pe elevi, puneau meditatori când nu era cazul. Acum, părinții pun geci pe copii în timp ce aceștia fac școală online. Vă rog să vă uitați pe monitoare! Veți vedea copii care stau acasă cu gecile pe ei. 

2. Domnul Nicușor Dan a spus că rețeaua de termoficare va fi reparată în trei ani. În campania electorală, Nicușor Dan a promis cu sânge rece că va da apă caldă. Dacă nu l-aș respecta, i-aș zice că acest lucru se numește, în geometrie, un metru cub de impostură. Dar Nicușor ne-a asigurat că există și un lucru bun în toată afacerea. Cetățenii din zonele afectate pot apela un Call Center al PMB. Cine vrea „una caldă, una rece”, să apese pe tasta unu. Cine vrea să se îmbete cu apă caldă, să apese pe tasta doi. Cine n-are gaze și vrea un ceai fierbinte, să apese pe tasta trei și să se ducă să-și ia un Ice Tea de la supermarketul nemțesc.

3. Useristul Cristian Ghinea consideră că o discuție despre Creștinism este „vomitivă”. Bine, puiule! Pe vremea lui Ceaușescu, Dumnezeu se scria cu majusculă doar dacă era la început de propoziție. În semn de protest, eu voi scrie, azi, usr cu litere mici și dacă va fi la început de propoziție sau de frază.

4. usr a venit cu proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”, dar nu l-a mai votat. Normal. usr are de făcut curățenie la vârful partidului – sunt multe afaceri cu Statul pe acolo. usr are nevoie ca „Fără Penali în funcții publice” să fie slogan de campanie, nicidecum lege. usr defilează și cu lozinca „O Românie fără hoție”. Teoretic se poate. Dar „O Românie fără demagogie” nu poate exista nici teoretic. usr, am și eu o propunere: „O Românie fără alternanța la hoție”. usr, dar o Românie fără dictatura minorităților agresive când o să avem?

5. Și cel mai mult m-ar interesa „O Românie fără dictatură-n pandemie”. Domnule Iohannis, când nu-ți mai pasă de nimic și vrei să faci alegeri doar ca să scapi de PSD – chestia asta se cheamă dictatură. E o dictatură caricaturală, pentru că și PSD a ajuns o caricatură, iar dictatorii sunt niște egoiști care pozează în generoși. Dumneavoastră sunteți un egoist care pozează într-un egoist suprem. Dacă v-am jignit (nu e cazul, nici nu veți citi acest text), îmi retrag cuvintele. Și mă întorc la 180 de grade – le-a măsurat Nicușor Dan cu raportorul sau cu raportorii. Poate că sunteți slab consiliat, domnule Iohannis! La Timișoara, băieții au adus un neamț pe care l-au pregătit mai bine decât pe dumneavoastră.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.748 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger