AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNicușoare, nu-i de tine!

Nicușoare, nu-i de tine!

1. Ce a făcut Nicușor la sectorul 4 e trafic de influență. Nu mi se pare cel mai grav lucru. Meseria unui parlamentar e traficul de influență. Vadim a avut un articol cu titlul „Zilnic fac trafic de influență”, în care povestea cum îi ajută el pe alegători. Vadim a făcut și bine, în stilul lui solipsist. Problema e că dacă un adversar al lui Nicușor Dan ar fi făcut, în urmă cu patru – cinci ani, ce a făcut Nicușor în sectorul 4, l-ar fi înhățat androginul. 

2. Nicușoare, lasă-te, că nu-i de tine! Lucrarea asta nu-i de tine! Adică politica, Nicușoare, politica, nicidecum alte chestii! Ești prea educat și o faci prost. Politica, da? Politica. Tu nu ești ca Vlad Voiculescu. Vlăduț zice că n-o face, dar o face. L-a învățat Viena s-o facă. Mă refer la politică, nu vă gândiți la prostii! Vlăduț o face bine. Foarte bine a făcut și Magicamp. E magician. Doctorii i-ar spune vraci.

3. Nu primarul Nicușor Dan mă sperie, ci viceprimarul Vlad Voiculescu. Vlăduț și Tolontan au jucat și într-un film, dar mie mi-a plăcut mai mult producția „Stan și Bran în Legiunea Străină”. Dacă vă uitați cu atenție, Vlad Voiculescu seamănă puțin cu Kevin Spacey, când marele actor povestește serafic că „n-o face”. Dar „o face”. Vlăduț m-a distrat și când a zis că voia să afle nu știu ce despre medicină și a căutat pe Google. În acel moment, toți medicii  ar fi trebuit să se unească și să spună „acest domn nu are ce căuta  într-un spital, pentru că orice brancardier e mai competent decât el”. Degeaba i-am tot ținut eu pe medici în „ceasornicarii și lutierii lui Dumnezeu”. N-au speculat momentul. Au fost lași. Ca toți românii. L-am căutat și eu, pe Google, pe marele actor Nick Nolte. Și mi-a apărut Nic. Voiculescu.

4. V-a plăcut cum au fost plimbați copiii cu sfoara prin școli? Treaba asta se numește Robotizarea Generației cu mască. Primul pas n-a fost făcut acum. Nooo! Primul pas a fost făcut în urmă cu 15 – 20 de ani, când mulți dintre părinții de azi erau corporatiști începători. Și îi dresa multinaționala în păduri. Panaramezii cu viețile în rate trăgeau de frânghii „ca să lucreze bine în echipă”.

5. O învățătoare, la televizor: „Îmbrățișările și jocurile cu mingea nu vor exista”. Femeia avea dreptate. Fără jocuri cu mingea! Stimată doamnă, sunteți bună de președinte al federației de fotbal! Și acolo e șef un domn certat cu mingea.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.727 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger