AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNeomarxiștii nu cred în Moș Crăciun, dar cred în MagiCamp

Neomarxiștii nu cred în Moș Crăciun, dar cred în MagiCamp

„În mediile bine informate circulă o poveste legată de anii de facultate ai lui Nicușor Dan, când nu doar că ar fi consumat în exces, dar a și fost instituționalizat în unitatea spitalicească unde erau tratați cei care își pierdeau busola din cauza consumului de droguri (unde a poposit o vreme și un amic de-al meu, fost politician pesedist din generația mea, care acolo s-a și lecuit de droguri)”. Declarația îi aparține lui Cozmin Gușă. Bănuiesc cine e pesedistul. 

„Barna și Orban l-au vândut pe Nicușor înainte de începerea campaniei” (Traian Băsescu). „Așa cum arată sondajele azi, Nicușor Dan, PNL și neomarxiștii din USR – PLUS pierd Capitala. Dacă va fi așa, dragă Ludovic Orban, eu te scot în șuturi de la Palatul Victoria și te las fără serviciu!” Recunoașteți autorul! Tot Traian Băsescu, un Vadim netalentat, dar mai la obiect.

Atacurile astea au avut loc sâmbătă noapte și duminică dimineață, pe o centură de socializare. Sâmbătă și duminică, orice campanie electorală lâncezește. Ritmul crește de luni, iar miercurea și joia se trage cu tunul. Dar văzând în ce viteză s-a lucrat sâmbătă și duminică, mă tem (nu mă tem deloc, așa-i expresia) că Nicușor nu prinde ziua de marți în ring.

Sigur, Băsescu a scos din el și maglavaisul „sunt mai bun că Nicușor la trigonometrie sferică. Îi dau o problemă de trigonometrică sferică și nu poate să o rezolve”. Așa ceva n-am mai auzit de când o doamnă impresar a spus „l-am bătut pe Hagi la fotbal, de două ori”. E ca și cum aș scrie eu că îl mănânc pe Shakespeare cu măsline și îi trag o castană și lui Tolstoi. Dar dacă s-a dat drumul la declarații voioase, voi abera și eu. Sunt mai bun ca Băsescu la navigație maritimă. Îi dau și o problemă simplă. Ce mănâncă Popeye marinarul când are procente mici și rămâne fără spanac?

Toate aceste atacuri nu îi vor impresiona pe vorbitorii de giboneză corporatistă din USR – Plus. Dar o parte din electoratul PNL s-a răsucit. Destui peneliști îl vor vota pe Băsescu sau pe Tăriceanu. Sau vor sta acasă. Până vineri, Nicușor poate coborî la 25%, adică pa, pa, puiule!

Nicușor Dan are un cusur mai mare decât cele evidențiate de Băsescu și Gușă. Vulnerabilitatea lui este Vlad Voiculescu – aspirant la funcția de viceprimar. Maximum 10% din electorat crede în basmul MagiCamp, un fel de Moș Crăciun pentru adulții candizi. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă spitalele ar fi conduse de contabilul care caută splina pe google și a interzis transplantul de plămâni în România. După ce Voiculescu n-a mai fost la Ministerul Sănătății, marii noștri medici – Lutierii și Ceasornicarii lui Dumnezeu – au făcut opt operații de transplant pulmonar.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.837 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger