AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisNe dau lecții niște zevzeci născuți pe vremea când Loredana era o...

Ne dau lecții niște zevzeci născuți pe vremea când Loredana era o bunăciune naturală

1. E bine că ați scăpat de măști, așa că grăbiți-vă, grăbiți-vă la îndatoritoarele bănci, care vor să vă salute! O bancă mozartiană va mări, de pe 26 mai, comisionul de retragere de la 1,3% la 2%. Și ce dacă? Voi aveți carduri și îi urâți pe afaceriștii români care „au jefuit țara”. Corporațiile ajută România, mai ales corporațiile mozartiene. Din civilizația mozartiană a pornit și unul care visa să ajungă pictor.

Mă refeream la Klimt, dar ce credeați? Și a ajuns. Klimt a ajuns mare pictor, iar un tablou al lui (am impresia că „Sărutul”) a ajuns mască. Dar nu a ajuns mască pentru gură. A ajuns mască metalică pentru aparatele de aer condiționat. În timpul vieții, Klimt a pictat și la Peleș – primul castel din Europa care a avut instalație de electricitate și încălzire centrală. Posteritatea i-a rotunjit opera lui Klimt. Acum, pictorul e și pe aparatele de aer condiționat. Îl așteptăm și pe biciclete și trotinete. Dar trebuie să facem distincții clare, chiar doctrinare. Useriștii – pe biciclete, băieții din PLUS-ul lui Vlad Voiculescu pe trotinete.

2. „Acum nu mai purtați mască și trebuie să-i mulțumiți unui om la care nici nu vă gândiți – Mircea Sandu. Peste două luni veți pune masca la loc. Da, da, Mircea Sandu a adus meciuri de la Campionatul European de Fotbal în România, datorită lui puteți merge cu trenul la aeroport, datorită lui aveți stadioane noi, datorită lui ați scăpat de mască. Să nu vă închipuiți că guvernul și dulapul, în mărinimia lor, au dictat aceste relaxări. Nu, UEFA le-a dictat, pentru că peste vreo lună vin niște suporteri la București, și ăia nu-s obligați să poarte masca la exterior în țările lor, nici restricții de circulație nu au”. L-am citat pe Adrian Țone, ziarist sportiv, nicidecum numărător dogmatic de cornere.

3. Câteva zdrențe de ziarici au mâzgălit pe centurile de socializare că „Ileana și Romulus Vulpescu erau, în anii ’90, cu Iliescu și minerii, așa că mai subțire cu ei!” M-am gândit că mai multă mizerie nu există. Există, stați liniștiți, există! La Știrile PRO TV am văzut un reportaj despre „vechea meteahnă a predării cu spatele la elevi”. Sigur că da, profesorii noștri erau niște tâmpiți, scriau cu cretă și stăteau cu ochii spre tablă, în loc să stea cu ochii spre elevi, fiindcă elevii sunt infractorii de mâine, corupția ucide, iar tabla este neagră și discriminează. Au ajuns să ne dea lecții ziaricii care s-au alfabetizat înainte să se digitalizeze și s-au născut pe vremea când Loredana Groza era o bunăciune naturală.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.804 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger