AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisManualul de emotimuci și "fascismul verde"

Manualul de emotimuci și „fascismul verde”

De vineri până duminică, de acum până în octombrie, Nicușor Dan va interzice circulația automobilelor în centrul Capitalei. Acesta este doar începutul. Fondatorul USR are racile useriste inevitabile. Unde a mai fost bicicleta obligatorie? În China lui Mao. 

În Franța s-a ajuns mai departe cu reformele pe care F. Beigbeder le numește „fascismul verde”. „Carnea roșie se va vinde cu preț de caviar. Se vor interzice morunul și tonul” (F. Beigbeder, „Omul care râde cu lacrimi”). „Avioanele clasice – ținute la sol până când se vor generaliza avioanele cu energie solară” (Beigbeder). „Interzicerea SUV-urilor diesel” (Beigbeder)”. „Procese intentate firmelor Evian și Vittel, care continuă să fabrice sticle din plastic” (Beigbeder). „Să fie amendați cetățenii care consumă prea multă apă de la robinet sau reglementat numărul de metri cubi pe cap de locuitor” (Beigbeder). Nu vă dădea apă caldă Ceaușescu? Neoficial nu vă dădea. În curând nu veți avea apă în mod oficial. Bulevardul „Victoria Socialismului” ar merita să-și recupereze numele de fată mare. „Manifestanții care au incendiat Fouquets (o cârciumă – efigie a Parisului, n.m) trimiși să atace în primul rând aeroporturi, ca la Notre – Dame des Landes. Și să blocheze decolarea avioanelor EasyJet și Ryanair” (Beigbeder).” Da, da, da, de aici vine USR!

Mai trebuie adăugate femeia „naturală”, adică neepilată, și distrugerea brandurilor de modă. Toată lumea va purta tricouri de un euro și cămăși de doi euro. Se vor rechiziționa ceasurile mai scumpe de 100 de euro, ca să vă amintiți de invazia sovietică în România. Viitorul nostru reprezentant permanent la ONU va fi domnul Grigore Cartianu. Fiind un restanțier al igienei corporale, dumnealui caută igiena morală.

Acești eco-radicali jenibili nu urăsc doar banii cash. Deja îi încurcă și cardul. Pentru parțial eclozați e bună numai plata cu telefonul – „contactless”. Toată Europa va fi împânzită cu blocuri de metal și sticlă, aspectuoase ca seringile din secolul trecut. În acele seringi cu lifturi se va vorbi noul esperanto: giboneza corporatistă.

Capitalistul are foame, nu idealuri. Capitalistul vrea să se salveze pe el. Comunistul are idealuri. Comunistul vrea să salveze lumea și primul lucru pe care îl face e să distrugă individ după individ. Greta Thunberg, această fetiță epuizată mintal dinainte de a se naște, a fost aleasă perfect. Aș scuipa-o, dar nu vreau să prindă în greutate. Greta este un copil mutilat, oribilizat de lupta cu fantomele postindustrializării și perfuzat cu ecologie.

Peste doi-trei ani va apărea manualul cu emoticoane. Eu le-am numit „emotimuci, maimuțele galbene care se hlizesc”. Copiii vor fi reduși la Greta Thunberg și își vor învăța limbile naționale din manualul de emotimuci. Colecția de emotimuci din telefon va reprezenta cultura viitoarei generații, groapa comună a literaturii și rubrica de decese a dicționarului.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.519 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger