AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisIulie, august - ce frumos! Octombrie, noiembrie - ce foame va fi!

Iulie, august – ce frumos! Octombrie, noiembrie – ce foame va fi!

   1. Am fost înjurat fiindcă am spus că nu mă interesează Colectiv, deși acțiunile salamandrelor oengiste m-au afectat. Mă interesează Colectiv. Chiar mă interesează Colectiv. Mai interesează Colectiv exact atât cât îi interesează pe useriști de femeile gravide.

2. Repet a optzeci și șaptea oară: Covid nu e Colectiv. Covid ne privește pe toți, Covid e o boală la fel de parșivă ca retorica belemistă. Și, dacă puteți (cei care ați votat USR, nu puteți), respectați-i pe medici! Eu sunt dintr-o dinastie de stomatologi. Tatăl meu a fost cel mai mare stomatolog din București. Este, fiindcă trăiește. M-am dus, ieri, în clinica de stomatologie a fratelui meu. Avea un combinezon de cosmonaut. Am început cu glumele. „Salut, Gagarin ermetic! Cum faci pipi?” „Șapte-opt ore nu există așa ceva. Dacă scot combinezonul, trebuie să-l schimb!” Și atunci mi-am adus aminte de ceva. Am suferit, în iarnă, o operație ușoară, cu anestezie de la buric în jos. În timp ce mă tăia, chirurgul fredona ceva. A doua zi i-am povestit fratelui meu. „Tu nu poți să cânți. Dar știi de ce? Fiindcă pacientul se mișcă”. Timp de opt ore, stomatologul lucrează în picioare, aplecat la 45 sau la 60 de grade.

3. Dar fratele meu e, totuși, un privilegiat. Gândiți-vă la medicii din spitalele de Stat, la condițiile în care lutierii și ceasornicarii lui Dumnezeu întorc câte un prostobou de pe drumul spre mormânt, îl readuc lângă familion, ca să pună panaramezul maimuțe galbene – emotimuci! – pe facebook și să se ducă în Centrul Vechi. Votați-l pe Vlad Voiculescu! Merge treaba în Austria, merge?

4. E iulie, e cald, vine august, e frumos! Dar ce foame va fi în octombrie – noiembrie! Vă dau un exemplu, un semnal. Șantierele și rafinăriile din Occident le transmit firmelor de recrutare un text pe care aceste firme îl spun oamenilor care vor să se întoarcă la muncă în Europa. „Nu le putem face angajaților induction”. Acest „induction” e un fel de curs de protecția muncii. Dar realitatea e alta. N-au materiale de construcții, aparatură, țevi și alte alea. Fabricile n-au mai produs nimic. O să ne ia naiba.

5. Măcar să ne curățăm zâmbind! Dinamo i-a pus antrenori pe Mulțescu și Țălnar. Doi uriași ai fotbalului nostru, care au bătut campioana Europei – SV Hamburg. Din păcate, îi apasă o responsabilitate uriașă. Țineți minte un lucru. De bine, de rău, Rapid se va întoarce, peste un an, doi sau trei în Liga 1. Dar Dinamo, dacă va retrograda, nu va mai promova niciodată. „În Groapa aflată între Spitalul de Urgență și Circ” (banala constatare îmi aparține, dar și-o atribuie alții și o ridică la rang de maximă) va începe un scandal care va dizolva Dinamo.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger