AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDocumentarul de propagandă "Colectiv" are 109 minute. Trebuie să apară serialul "Colectiv"!

Documentarul de propagandă „Colectiv” are 109 minute. Trebuie să apară serialul „Colectiv”!

După flama de la Institutul Marius Nasta, ar fi normal ca susținătorii de calitate ai pluseriștilor să „își pună cenușă în cap”. Mă feresc de locurile comune, dar expresia „cenușă în cap” se potrivește României. Dacă printre cei care au votat PLUSR există și bărbați, aceștia ar trebui să spună „da, dom’le, am urât atât de tare PSD încât am votat PLUSR!” Foarte puțini vor face asta. Ei au năvălit în piețe și au răscolit societatea pentru „Legile justiției”. 

Ce treabă aveți, voi, mă, cu „Legile justiției”? Iar acum ați fi în stare să umpleți Piața Victoriei dacă va fi demis Vlad Voiculescu. Pentru morții de la Matei Balș ați stat acasă – bravooo! De cinci ani îi înjurați pe profesori și pe medici („lutierii și ceasornicarii lui Dumnezeu”, eu așa le spun chirurgilor), dar vă preocupă un maglavais ca „Legile justiției”. Ați mai lansat și maxime idioate pe centurile de socializare. Auziți una: „Greșelile medicilor dorm în cimitir, iar greșelile profesorilor dorm în Parlament”. Da? Atunci trebuie să știți că și greșelile magistraților mor fară vină în pușcării.

Dar cu filmul de propagandă „Colectiv” ce facem? Are 109 minute. Trebuie să producem serialul „Colectiv”, care să fie lung cât nereușitele producții „Santa Barbara” și „Trăzniți în NATO”. „Colectiv” împins la Oscar e o combinație de „Cireșarii” și „Pistruiatul”. Cei mai buni actori din „Colectiv” –  Vlad Voiculescu și Cătălin Tolontan. Dar au fost departe de „Stan și Bran în Legiunea străină”.

Ce v-ați fi așteptat să se întâmple la spitalele „Matei Balș” și „Marius Nasta” cu un prim-ministru rocker și un ministru al Sănătății care a intrat în politică după Colectiv, în calitate de salamandră oengistă? Metallica, „Fight fire with fire”.

Mă uit la Vlad Voiculescu. Studii de medicină – ioc. Limba română – nexam. A evacuat din domnia sa barbariile „imunoglobină”, „pacienți transplantați”, „să abată lumea” („în loc de să abată atenția lumii”) și pleonasmul de pedichiuristă „panaceu universal”. Despre cascadele de cacofonii nu mai amintesc. De două luni încoace, văd că Bruce Willis (un fel de salvator cu ochelari) din filmul „Colectiv” nu-i bun nici de pompier, iar el a venit la Ministerul Sănătății ca pompier printre medici. Dacă mă întrebați pe mine, nu se pricepe nici la medicamente. Și de ce s-ar pricepe? A terminat cumva facultatea de profil? Premierul „Metallica” măcar are studii economice.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger