AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisDe turnichet să îți legi boul, nimic nu știi de n-ai văzut...

De turnichet să îți legi boul, nimic nu știi de n-ai văzut metroul!

1. Mai e vreun ziarist care n-a băgat măcar o notiță, pe centurile de socializare, despre metroul din Drumul Taberei? Eu. Scriu acum, „în exclusivitate, ultimul!” Prima știre pe care a citit-o Andreea Esca, marți seară, la PRO TV, a fost despre „Trenul galben fără cai.” Ce facem, doamna anticomunistă? Reabilităm propaganda lui Ceaușescu? Măcar recunoașteți că versurile tâmpițele semnate de George Țărnea și cântate de Angela Similea sunt peste lozincile tefeliste. Dacă tot am dat-o-n poezea, îl voi parodia pe Adrian Păunescu. El a scris „de-o păpădie priponeste-ți calul, nimic nu știi de n-ai văzut Ardealul!”, iar eu o sucesc în „de turnichet să îți legi boul, nimic nu știi de n-ai văzut metroul!” Cu ce să-l legi? Cu panglica.

2. Aloooo, cum era cu discriminarea, cu astea? O româncă a bătut patru polițiști. Și ne distrăm de câteva zile. Feministele ne bat la cap de peste o sută de ani și nu mai râde nimeni. Dar dacă un bărbat român bătea patru polițiști? Era la pușcărie? Mergem mai departe. Ce i se poate întâmpla unui profesor de 40 de ani, dacă trăiește cu o elevă de 16 ani? În cel mai bun caz, profesorul zboară din învățământ. Dar vă garantez eu că se duce la pușcărie. O profesoară de 40 de ani s-a combinat cu un elev de 16 ani. Ce s-a întâmplat? Elevul a ajuns președintele Franței.

3. Și ne mai putem juca așa, ca la punctul 2. Vă demonstrez îndată. În anii ’70, comuniștii din ilegalitate erau acriți, mâncau borș că Nicolae Ceaușescu „trădase nobilele idealuri ale socialismului științific” (Iliescu Ion, fiu de ilegalist). În 2020, anticomuniștii din Piața Universității  – cei zdraveni la cap, nicidecum panaramezii de 50 de ani suiți pe trotinete electrice – sunt la fel de acriți. Nici tineri, nici bătrâni, mai aproape de senectute decât de liceu. Când dorea cineva să ne atace, spunea că suntem bețivi sau curvari. Băieții născuți după ’90 se mândresc dacă le zici că sunt drogangii sau curve.

4. Când încep să curgă reclamele la televizor, schimb canalul. Dar când sunt reclame la radio și conduc mașina, nu pot să fac chestia asta, fiindcă mâna stângă e pe volan, iar dreapta tot pe volan sau pe schimbător sau pe brichetă sau atașată la țigară. Așa că rog CNA să interzică hapciupaliticul promo „ca să vă protejați sănătatea, plătiți cu cardul!” Banii cash reprezintă ultima insulă a libertății și ne feresc de tulburări mintale și mentale. E o diferență între aceste derapaje, dar banii cash ne feresc de ambele. Rămân integre și mintea, și mentalitatea.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.646 afisari

10 COMENTARII

  1. De la bou,la bou…adică de la tine ,la fabrici și uzine..la alt bou Adrian .. acum alege-l tu pe boul tău… Năstase, Păunescu,….sau carul cu boi !!..nu ăla unde te pisi după ce-ți umpli burta cu bere ordinară..!cu ăla care te-a adus în capitală pe la bariera Vergului,unde ți-ai lăsat opincile și jegul …!!..erai om de cultură se vedea de la o poștă ..curgea cultura de pe tine….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger