Cu eprubeta în autobuz

1. Pe timpuri, în ceaușism, eu am învățat că îl învinovățești pe președinte pentru orice ți se întâmplă. Sau nu-ți convine. Dar înainte trebuie să-l iei frumos. Domnule Iohannis, eu v-aș fi votat dacă aș fi ieșit din casă în duminica aia! Și vă iubesc cum vă iubeați dumneavoastră elevii. Dacă mă veți invita la ziua soției, Miss Mamaia fără nepoți, nu voi veni cu mâna goală. Găsesc eu o buruiană pe undeva. Și acum, cazul. Fiindcă introducerea a fost subțire ca sentimentele pe care le degajez când îmi veniți în bătaia tastaturii.

2. Într-un mare oraș al României, domnule președinte, mai mare decât megalopolisul Sibiu, dacă vă puteți închipui, se pleacă de la analize medicale cu eprubeta în mână. Și e transportată (eprubeta) cu autobuzul. Mai concret, la spitalul de stat din acel mare oraș turistic nu se fac analize, dar se fac la o unitate privată. I se recoltează pacientului sânge, rămâne pacientul în spital, iei eprubeta cu sângele pacientului și pleci voinicește cu autobuzul spre un laborator privat. Nici măcar o bere nemțească nu se cară cu autobuzul, fiindcă se încălzește. Iar la acel laborator, analizele sunt procesate doar în cursul săptămânii, nicidecum în week – end. Week-end-ul începe miercuri, după ora 14. Ce frumos sună! „Week-end-ul începe!” Adică ceva se sfârșește începând.

3. În același oraș, un cunoscut spital privat da rezultatele testului Covid la timp, foarte la timp. Nu voi pomeni numele spitalului, fiindcă filialele din București s-au purtat frumos cu mine. Așa, și cum povesteam, i-am zis unui prieten din sud-estul patriei că am făcut testul Covid, în București, vineri spre prânz, la 12, și mi s-a transmis rezultatul (negativ) sâmbătă la 10. La Spitalul S. Mi-a spus și prietenarul că și-a făcut testul la o clinică notorie (M.) din orașul lui turistic și va primi rezultatul peste 12 zile. Cam repede, nu vă mai grăbiți așa!

4. Discuție pe plajă, la Mamaia, între oameni de afaceri și politicieni. „Să fim sănătoși!” „Dacă tot suntem liberi!”, a adăugat unul. „Unde-i cutare?” „E înăuntru.” Cum „înăuntru”? M-am speriat. „Înăuntru” însemna în Mare.

5. De fiecare dată când înjurați Mamaia, gândiți-vă că între 1996 și 2000 a fost CDR la guvernare. Eu am votat CDR și nu regret. Ministrul Turismului din acea perioadă experimentală se numea Akos Birtalan. Presupun că omul n-a văzut niciodată Litoralul, era emancipat înainte de a ajunge toți țăranii în Grecia. Cred că Marea domnului ministru era Balatonul.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.233 afisari

5 COMENTARII

    • A zis că nu regretă! 1996-2000 au fost un dezastru economic și politic pentru ROMÂNIA și români! Probabil că se și mîndrește din moment ce se laudă cu asta! Îl doare la bască pe Boanchiș de modul în care a suferit marea majoritate a poporului in 96-2000.Și cind era PSDu la putere și le marise la dr.salariile închît erau mai mari ca in Spania și Italia ,Boanchiș tot pe ăia de la PSD îi toca mărunt in ziar! Dar el e un artist ,un ziarist de ,,geniu” trebuie sa fie în trend cu PNLu ,că așa e moda la ..intelectuali”…

  1. Cred ca dl Boanchis,glumet cum il stim,a facut un spirit de gluma ca perioada aceea cand inflatia era 700% iar valoarea dolarului s-a dublat intr o singura zi,distrugand economia ,atat cat mai ramasese din ea.Asa ca ,hai s-o luam ca o gluma buna.Dl Boanchis scrie cele mai frumoase editoriale din presa romana.Nu ne putem supara pe domnia sa ,pentru ca a facut o gluma buna.Ce echipa era,cu Ciorbea,Spineanu,Bruckner ,Basescu,Dejeu,Babiuc,Ciumara,Daianu sau Plesu.Niste antiromani ,care au fost scosi din isorie de populatia ingrozita de neputinta si hotia lor…

  2. @ Cum ați comenta despre faptul că Iohannis nu a fost anunțat ca fiind în carantină ,după ce s-a întors de la Bruxelles, și dacă sunteți de părere că poliția ar trebui să îl amendeze că nu a purtat mască la Bruxelles, precum ceilalți lideri europeni, ?

    • Citeste articolul Alexandrei Tofan din Republica .ro : ” Minciuni si adevar despre masca lui Iohannis la Bruxelles . Analiza celor 1000 de fotografii de la summitul UE si mica manipulare de acasa ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger