AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCristian Tudor Popescu, acest Darth Vader vaccinat

Cristian Tudor Popescu, acest Darth Vader vaccinat

Am făcut toate vaccinurile posibile. Și am luat mai multe antibiotice decât ar fi trebuit. Și copilului meu i-am făcut toate vaccinurile. Toate, toate. Și pe cele obligatorii, și pe celelalte. Suntem atât de mulți pe planetă pentru că au apărut vaccinurile și antibioticele. Dar vaccinul anticovid îl voi face în seria a doua, a treia sau deloc, fiindcă e un vaccin scos pe fugă. 

Cam aceleași lucruri le-a spus și doamna doctor Monica Pop. Această femeie „are harul de a transforma orice zvon de lumină în cascadă fosforescentă”, așa cum am scris în prefața cărții „Între patru ochi, convorbiri cu și despre Monica Pop”. „O boală crâncenă și atacurile unor infiltrați în lumea medicinei au înălțat-o. În carte, însă, Monica Pop ocolește sufletele oarbe”.

Dar nu despre Monica Pop este vorba în acest text, ci despre Cristian Tudor Popescu. Ozenistul cu gecuță de fochist a scrijelit că Monica Pop este „prof. dr Monica deochi. Deochiata, adică oftalmoloaga, cum ar veni”. Ziariciul bătrân care s-a îmbogățit falimentand tot are o înaltă calificare științifică. E fan „Războiul Stelelelor”. Uitați ce a povestit în 2015: „Star Wars ăsta nou l-a omorât pe cel vechi, din 1978. Eu nu o să mai fiu în stare acum să revăd prima trilogie”. Nasol, ce să mai… Prin ce momente a trecut bietul deontolog! Stați, că n-am terminat! „Darth Vader, mi-aduc aminte și acum, când apărea, era impunător, ți se făcea frică”. Dacă ai mai mult de 11 ani și îți e frică de Darth Vader, ai nevoie de o internare. Dar nu într-un spital Covid.

La fel de bine se pricepe Popescu la literatură. Prin 2013, a scris că Eminescu era ateu, argumentând cu niște versuri din „Împărat și Proletar”. „Religia, o frază de dânșii inventată/ Cu a ei putere să vă aplece în jug” și tot așa. În „Împărat și Proletar” sunt trei personaje. Împăratul, Proletarul și Poetul. Beleaua e că omul de cultură Popescu le-a confundat, atribuind Poetului discursul Proletarului. Istorioara a avut ecou în lumea literară. Criticii au râs de s-au stricat. Unii pe blat, fiindcă le era teamă de intelectualul CTP, alții pe față. Alex Ștefănescu (altfel un tip alunecos, m-a mirat atitudinea lui) a strecurat întâmplarea într-o carte.

Monica Pop e „profesor doctor deochi”? Atunci Cristian Tudor Popescu e doctor în mătreață. Domnule CTP, când face chelul mătreață? Când are știrbul stungăreață.

Popescu a băgat și o confesiune în pamfletul dedicat Monicăi Pop. În tinerețe i se spunea „dacă ți-o iei prea mult la labă, te tâmpești”. Dar Cristi a fost un copil neascultător. El e un rebel și în calitate de ziarici. Popescu ia problema-n mâna și o rezolvă fără frână.

 

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
2.369 afisari

2 COMENTARII

  1. Asa este,de tot rasul.. Trebuie avut in vedere in primul rand si faptul ca ” moartea in vacanta „,nu este numai dupa cum se vede cu „deochiul liber ” trompeta securistitilor la Digi adecvat,ci si un veritabil escroc.Cu ani in urma sustinea vehement ca romanii trebuie sa sarbatoresca ziua independentei Romaniei la data de 9 Mai,desi se stie ca regele Carol I a proclamat independenta Romaniei la data de 10 Mai.Cu alte cuvinte,dupa mintea lui plina de zeama rosie,zeci de ani romanii au sarbatorit independenta Tarii la 10 Mai dintr-o eroare,habar nu aveau ce sarbatoresc,,pana cand a venit CTP sa-i lumineze cum devine cazul. Dar e ” mai bine” la 9 Mai dupa cum din pacate au hotarat bolsevicii,pt. ca tot atunci sarbatoresc ziua victoriei si „fratii nostril ” dela rasarit,dupa pofta lui Stalin,desi Germania a capitulat oficial la 8 Mai 1945,data recunoscuta de restul tarilor,pt. ca acesta este adevarul istoric. Iar idiotii nostri care legifereaza si conduc Tara,nu sunt in stare sa faca nimic,sa faca ce trebuie,nici in privinta asta.

  2. Daca ar fi doar un rebel……Sunt tot mai multe argumente care confirma ca este un om rau…cu multa tigla lipsa pe acoperis.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger