AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCozmin Gușă și trădarea

Cozmin Gușă și trădarea

Nu l-am cunoscut pe Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo. Citez din „Ziar de Cluj”, ca să înțeleg și să înțelegeți ce prestigiu și ce influență are Vizer. „Nici Obama, Merkel sau Gorbaciov nu au reușit să îi convingă pe arabi să accepte intonarea imnului israelian în ditamai capitala Emiratelor Arabe. A reușit Vizer, omagiindu-l astfel pe un campion evreu de judo”. Cu altă ocazie, „Vizer a intervenit în viața campionului european Mollaei, căruia liderii Federației Iraniene de Judo îi cereau mereu să piardă ca să nu ajungă în finală în fața unui mare judokan evreu. Mollaei își vedea cariera distrusă din cauza unei reguli care îi obliga pe sportivii iranieni să nu înfrunte judokani din Israel. Totul a degenerat la un concurs în care oficialii iranieni i-au amenințat inclusiv familia lui Mollaei cu repercusiuni, în cazul în care acesta nu ar fi fost de acord  să se dea lovit înaintea confruntării cu israelianul Muki. A fost momentul în care a intervenit Vizer. Acesta << l-a răpit>>, ha – ha, pe Mollaei – cu acordul sportivului, evident – fix de sub nasul iranienilor, băgându-l într-o limuzină și aducându-l în Germania ca să ceară azil politic”.

Cozmin Gușă a intrat în Judo ca să fie pe lângă Vizer, dar „i-a mușcat mâna lui Vizer” (iarăși am citat din „Ziar de Cluj”). Acum, Gușă vrea încă un mandat de președinte al FRF Judo. Primul mandat l-a început frumos – „și-a fabricat un ONG, o fundație pe care ia tot felul de sponsorizări în numele FRJ, bani pe care îi cheltuie fără să spună nimănui nimic”. („Ziar de Cluj”)

De aici în jos voi cita cel mult din mine. Cozmin s-a pus în slujba  tuturor, de la Dan Voiculescu, la Adrian Năstase și la Traian Băsescu, iar aceștia nu vor să mai audă de Gușă. Oamenii i-au apreciat fidelitatea. Ce stabilești cu el nu află nimeni, cu excepția adversarului.

Gușă e de-o polivalență pe care ar invidia-o și Vasile Dîncu. A fost  analist politic, președinte al partidului PIN ( Cozmin avea PIN -ul 0000 alegători și, în zilele bune, 1,2,3,4 simpatizanți), s-a crezut patron de presă, iar azi e judokan și posedă centura albă de culoarea faianței plus centurile galbenă și maro produse la mic dejun, prânz, cină și în timp ce oferă consultanță geostrategică.

Lui Gușă îi place să spună că „judo e șahul sporturilor de contact”. Cu Gușă la FRJ, pentru a doua oară, judo ar putea deveni barbutul izgoniților din politică. Gușă e primul judokan cu o mare infirmitate – trădarea. Am înțeles că joacă și golf. Cred că folosește crosa pe post de topor. Nu-l va primi nimeni, dar m-ar distra să-l văd din nou în politică. Mâine, cu plugușorul la AUR. Poimâine, cu sorcova la USR.

Și împotriva cui candidează Gușă? Viitorul președinte al FR Judo se numește George Teșeleanu, doctor în științe inginerești și economice, consul în Italia, autor a șapte manuale și monografii. Cozmin al meu are doctorat, cel mult, în combinageală și intrigi.

Vizer i-a convins pe arabi să asculte imnul Israelului. Gușă e capabil să-i facă să se certe și pe niște gemeni. Dacă sensei Gușă și-ar pune kimono-ul și ar intra pe tatami contra Covidului, acesta ar recunoaște: „m-ai învins, Cozmine! Doar tu ești mai versatil decât mine!”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
4.046 afisari

6 COMENTARII

  1. Așteptînd ul pe Putin(vizita la Ghiță, temeneli pe lîngă Vizer) mai cară cîte o oală de noapte, celor de la Cluj?

  2. Nu inteleg cum Mollaei iranian a campion european!!! E ca la Eurovision de poate participa și Australia? Pai atunci sa joace și AUstralia+ Noua Zeelandă+Africa de Sud la Campionatul European de rugby! Și la Judo sa participe și Japonia Și Brazilia la Campionatele Europene!

  3. Gusa dixit: ”…….relatiile interpersonale dintre noi doi…..”!!!…Vizer dixit:”…….m-am retras din implicarea in judoul…..”!!!…

  4. maestre nu inteleg de ce nu aplicati pentru Presedintia Federatiei Romane de Bowling Aveti si experienta de pe vremea cand bila era frapiera si popicile erau sticle de Busuioaca de Bordeaux

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger