AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCine dă lecții despre Covid? Ăia care au distrus medicii după Colectiv

Cine dă lecții despre Covid? Ăia care au distrus medicii după Colectiv

   1. Sâmbătă seara, Piața Ovidiu din Constanța, la 20 de metri de statuie. Exact acolo unde se intersectează bulevardele Tomis și Mircea cel Bătrân. Coborau zece polițiști de pe Tomis, zece de pe Mircea. „Sunteți din aceeași familie?” Întrebau și ei așa, ca să întrebe. N-am văzut în viața mea polițiști mai jenați de ce au fost puși să facă.

2. Covid există, Covid e mai mult decât o răceală, Covid ne afectează pe toți. Covid nu e Colectiv, care pe mine nu m-a interesat, dar m-a afectat. Și nu suport să ne dea lecții despre Covid panaramezii care au distrus medicii după Colectiv. Din cauza hapciupaliticilor din rezervația Piața Victoriei am ajuns eu, la 50 de ani, să gândesc ca un pesedist. Șmenarii justițiari, escrocii de opinie au distrus România. Când auziți expresii ca „societate civilă” și „masă critică”, fugiți, fugiți, fugiți! Acestor propagandiști ai golului primordial nu le-a plăcut Coaliția pentru Familie, dar le plac belemiștii. Acum, mesajul lor este „nu suntem doar cel mai corupt popor din Europa! Suntem și cel mai jegos popor, și cel mai indisciplinat popor!” Am mai scris-o: trăim în plină dictatură a minorităților agresive.

3. Dacă ia Covid o celebră tefeloază de televizie – eterna oportunistă a avut ghinion. Dacă ia Covid unul care detestă salamandrele oengiste de după Colectiv – ăla e „conspiraționist”. Neoactiviștii folosesc clișee. După „nefrecventabil”, au învățat și „conspiraționist.” E momentul să le aplic din nou tratamentul. „Unii oameni fac Teoria Conspirației pentru că alți oameni conspiră”. (Malcolm Bradbury, „A History Man”). „În politica modernă, rolul societăților secrete este determinant. Iar cine nu-l cunoaște, cine nu ține cont de aceste societăți se poate face profesor de istorie, ca să prostească și alte generații de tineri”. (Nae Ionescu).

4. La Nae Ionescu se ajunge prin jurnalele semnate de familia Acterian, Mihail Sebastian sau Virgil Gheorghiu. Nu citiți ce a scris despre Nae Ionescu fosta purtătoare de cuvânt a lui Iohannis. Și în general –  mai ușor cu sasul elocvent ca un Trabant. Nemții sunt uriași, dar nouă ne e președinte urmașul unora care, în 900 de ani de stat în România, n-au făcut nicio universitate. Până și noi am făcut Academia Teologică de la Blaj, în 1754. Nemții – nimic. „Neantul pur”, vorba lui G. Călinescu. Au făcut doar case cu garduri înalte.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger