AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCine ar putea fi premier în locul lui Orban

Cine ar putea fi premier în locul lui Orban

V-am anunțat ceva în titlu, dar mai amân puțin, pentru un mesaj colosal al lui Dan Barna. Omul i-a scris lui Biden „am încredere că sub administrația Biden – Harris Parteneriatul dintre țările noastre va căpăta chiar mai multă substanță… ” Parteneriatul ca parteneriatul, Dănuțe, dar tu n-ai pic de substanță nici măcar când ne dai ocazia să râdem de tine! Acel „am încredere” poate fi o subtilă amenințare și îl folosește șmecherul când se adresează fraierului, nicidecum invers. „Am încredere” înseamnă „ai grijă, puiule, că te ard!” Vezi ce pățești, Dănuțe, dacă te-ai certat cu Andrei Caramitru? Lucidul și milosul Andrei te-ar fi ajutat să trimiți câteva rânduri care să-l ducă pe Biden la orgasm textual. „Ce bine scrie puștiulache ăla, Mihăiță Șora!”, ar fi zis Biden.

Mie mi-a plăcut la Dan Barna o chestie din declarația de avere. Are un teren la Rășinari, satul lui Cioran, satul lui Octavian Goga, sat cu mai multe biserici, sat cu troițe. Am trecut de curând prin Rășinari. Știți cum sunt declarațiile lui Dan Barna? Ca termopanele din Rășinari. Foarte interesant mi se pare și faptul că Barna vorbește repede, ca să nu fie confundat cu Iohannis. Are un debit de Ilie Dobre combinat cu Stela Popescu. Ilie Dobre + Stela Popescu = Fred și Barna.

Și acum – capodopera zilei. Prin politică se vorbește „dom’le, dacă nu va mai fi Orban premier, o să fie Siegfried Mureșan, omul e valoare mare, are Bruxelles-ul la degetul mic!” Dar să-l vedeți cum scrie! De la Goga și Cioran în sus. Vă prezint ultima capodoperă a inegalabilului. Așa o analiză politică – mai rar. „În SUA au luptat doi candidați pentru poziția de președinte. Unul a câștigat, celălalt a pierdut. În următoarele săptămâni puterea va fi transferată de la cel care a pierdut spre cel care a câștigat. Cel care a pierdut a arătat în ultimii patru ani ce poate face. Cel care a câștigat va arăta în următorii patru ani ce poate face. Peste patru ani națiunea americană va evalua și va merge din nou la vot. Asta este democrația, sistemul pe care îl apreciem cu toți.” Și Banalitatea ce făcea, Siegfried? Banalitatea striga „lasă-mă, Siegfried, apreciez că ai făcut compunerea fără greșeli de ortografie, dar acum vreau să mă joc și cu alți băieței de clasa a doua!” Siegfried, n-ai realizat nimic dacă nu atașezi lângă text și porumbelul păcii în chiloți de sport!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger