AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCentură și cenzură, medicină și pedichiură

Centură și cenzură, medicină și pedichiură

1. Când textilistele devotate partidului erau făcute profesoare de muzică și strungarii de nădejde ajungeau ingineri și cadre universitare, adică în anii comunismului, a apărut expresia „dați-mi diplomă de facultate, că pe urmă încep io și liceul!”Am râs de cei care făceau liceul la seral și facultatea la fără frecvență, am râs, după 1990, de facultățile particulare, am râs când auzeam versurile „primii șapte ani sunt grei, până treci în anul trei”, am râs când au apărut în Occident (poate și la noi, habar n-am) facultățile prin corespondență. Am râs de toate astea și pe bună dreptate. În schimb, e bună școala online. Clasele I – VIII online! Am râs de comuniștii vechi fiindcă abuzau de cenzură. Dar comuniștii ăștia noi ne cenzurează mai urât pe centurile de socializare. Cenzură și Centură! Generația mea e cenzurată, doamnele care împart aceeași spumă de bărbierit sunt mai protejate decât femeile gravide, iar copiii sunt Generația cu mască de pe Tik Tok. La Facultatea de Medicină cum se vor ține cursurile? Tot online? Multe fete se vor descurca, nu trebuie să mai vadă o disecție, fiindcă se duc la pedichiură dinainte de a avea menstruație. Medicină și pedichiură!

2. Până în urmă cu trei – patru săptămâni asistam relaxat la discuția „tu cunoști pe cineva care a luat Covid?” „Nu, dar tu? „Nici io. Și atunci?” Azi, cei mai mulți dintre noi au cunoștințe atinse de Covid. Și așa e – nu-i bine să ieși din casă! Dar eu n-am luat bani ca să scriu „stați în casă!” Unii au luat. Iar alții au câștigat bani din dezinfectanți, măști, mănuși, medicamente.

3. Cei care au făcut testul Covid înțeleg ce am scris mai sus. Așteptarea rezultatului înseamnă insomnie și spaimă. Dar vreau să vă semnalez o chestie. Tot mai mulți oameni testați se plâng că doamnele asistente sunt lipsite de abilități medicale sau de o minimă delicatețe și, atunci când îți bagă bețișorul în nas, îl înfig până la sinus de 30 egal cosinus de 60. Un chirurg foarte bun mi-a zis că a fost testat de vreo șapte ori și îi vine să se lase de meserie ca să nu-i mai foreze cucoanele nările. Doamnelor asistente, mai ușor, că ne ies bețișoarele prin ochi! Chestia asta îmi aduce aminte de un fotbalist care se supărase pe o domnișoară ziaristă fiindcă dulceața mică umblase cu fitile la antrenor. Și a venit fetița zglobie la o ședință de pregătire. Stătea pe margine. Fotbalistul era la mijlocul terenului și de acolo a strigat „auzi, fă, de când faci tu echipa aici? Dacă îți dau un șut în cur îți intră chiloții până-n amigdale!”

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger