AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisCarantina e singura măsură pe care PLUSR o poate lua în Sănătate

Carantina e singura măsură pe care PLUSR o poate lua în Sănătate

   1. Pe Margaret Thatcher o șțiți ca „Doamna de Fier”, dar în Anglia era cunoscută ca „Fata băcanului”. A luat foarte multe măsuri dure, n-avea apăsări, trata lumea ca la tejghea. Totuși, Margaret Thatcher venea dintr-o familie care a riscat. Tatăl ei a ținut prăvălie și orice greșeală putea fi plătită cu o chestie mai dură decât falimentul, cu îndatorarea pe viață, fiindcă în Anglia nu mergea cu „am intrat în insolvență”. Băietașii ăștia care au ajuns miniștri pe vremea sasului elocvent ca un Trabant sunt copii de securiști sau de turnători. N-au riscat niciodată, au avut uși deschise. Dostoievski scria că „nimic nu leagă mai mult un grup de oameni decât crima făptuită împreună”. Aici, „crima” trebuie înlocuită cu „trecutul comun”. În ședințele peceriste se folosea expresia „să ne mai facem și autocritica, măi, tovarăși!” Șțiți cine nu-și făcea, în nicio situație, autocritica? Securistul.

2. Carantina și transformarea spitalelor în unități de primire Covid sunt singurele măsuri pe care pluseriștii le pot lua în Sănătate. N-au fost în stare să-i convingă pe români nici măcar să se vaccineze gratis. De câteva zile, AstraZeneca e fără înscriere, fără coadă. Gratis era și înainte. Părerea mea e că pe pluseriști nu-i interesează nici vaccinarea, nici să aducă teste gratuite. Menirea unui guvern, mai ales a unui guvern cu un învăpăiat penaj neomarxist, e să ușureze viețile oamenilor. Dar dacă lumea s-ar testa gratuit și s-ar vaccina în proporție de 60 – 70%, ce pretexte ar mai găsi guvernul să reprofileze spitalele? Ăsta e și motivul pentru care lumea bârfește că Ultimii Securișți Români au deviza „ce nu poți să prăduiești, externalizează!”

3. Noile partide vor să preia (și) TVR. În serile de sâmbătă, la ora 21.10, televizia bugetofaga difuzează filme românești. Foarte multe producții – „Dacii”, „Neamul Șoimăreștilor”, „Întoarcerea Vlasinilor” – au căzut la proba timpului. Ăsta e adevărul. Nu mai pot fi văzute azi. TVR are și obiceiul să difuzeze western-uri făcute de italieni și francezi în anii ’60 – ’70. N-am înțeles niciodată de ce niște artiști de clasă, cum sunt italienii și francezii, s-au băgat la cea mai mare idioțenie cinematografică – westernul. Cu PLUSR la conducere, TVR ar putea să ne regaleze, în primul week-end de la preluarea instituției, cu filmul „Mary Queen of Scots”, o capodoperă progresistă din 2018. Aproape jumătate dintre nobilii Coroanei sunt afrobritanici. E normal, acțiunea are loc în anul 1561. La un moment dat, regina își prinde consortul în pat cu bufonul și îi spune măscăriciului „nu-ți face griji, puiule! Urmează-ți chemarea normală!” E corect. Urmează-ți chemarea și păstrează ritmul!

4. Vlad Voiculescu nu e medic, dar a fost iubit și înconjurat de mii de pacienți. S-a întâmplat în Piața Victoriei, în februarie 2017.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.758 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger