AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisBolnavii de la Foișor au avut noroc. Bine că nu i-a scos...

Bolnavii de la Foișor au avut noroc. Bine că nu i-a scos goi, ca pe morți

1. Vlad Voiculescu e la vârsta la care trebuie să fie frumos, nu deștept. E plină lumea de dilimandroase care au fantezii cu ochelariști serioși. În mintea acestor nesatisfăcute, Vlăduț ar putea fi un savant de Premiul Nobel. Dar nu i-a plăcut cartea și va lua Oscarul. Iarăși va rămâne Angelina Jolie fară Oscar. Va fi luptă mare. Cine a citit mai puține cărți? Vlăduț sau Angelina? Eu pariez pe Vlăduț.

2. Gata, s-a cam terminat subiectul „Spitalul Foișor”! Nu era cu anticorupție, cu secureală și tefeleală, cu plimbat în cătușe la ore fixe (când încep știrile), deci nu contează. Ați văzut care a fost tactica, da? Ca să scape Vlăduț, au fost scoși vinovați Arafat și directorul spitalului. Pe director bineînțeles că l-au pus Firea, Oprescu, Nicolae Ceaușescu și Burebista. Pacienții de la Foișor au avut, totuși, noroc. Bine că Statul tefelist nu i-a scos în stradă goi, ca pe morții de Covid.

3. Trebuie să recunoaștem și meritele PLUSR. Acest stil de externare este unul nediscriminatoriu. Nu contează că ai bani sau n-ai bani, că ești deștept sau prost. PLUSR te scoate în stradă în cracii goi, să ți se vadă chiloții. Statul tefelist te cheamă să iți iei mama – „Noaptea, ca hoții!”- în portbagaj. Mai bine ar fi chemat și vreo 20 de dricuri. N-am văzut asemenea evacuări când au luat foc spitalele. Iar tragedie națională a fost doar când  a ars clubul unde se asculta muzica aia suavă, pacifistă. Atunci a fost certată și Biserica, fiindcă n-a venit în localul fastuos unde Iisus era profanat seară de seară. Trebuia să vina Biserica, dom’le, fiindcă Biserica e uber!

4. Am revăzut filmul „Colectiv”, care va lua Oscarul pentru că străinii nu văd propaganda din spatele imaginilor. Cel mai mult m-a distrat Tolontan. Cum stătea el, noaptea, la birou, în loc să se ducă acasă să citească o carte. Stătea, stătea, stătea serios, stătea gânditor, în loc să își facă bilanțul! Și bilanțul era ăsta: „fotbalul l-am nenorocit, pe cei mai importanți oameni din fenomen i-am băgat la pușcărie, la federație am pus un băiat din afara fenomenului, Steaua nu mai are identitate, se numește FCSB, Dinamo e în agonie, Rapidul e în diviziile inferioare, iar prietenul meu Andrei Vochin a dat fotbalului lovitura finală, după ce a introdus regula U21!”

5. În urmă cu cinci sau șase ani, Ion Caramitru a fost operat la Spitalul Foișor. Sunt curios ce ar fi zis Andrei Caramitru dacă tăticul lui ar fi fost scos în stradă cu japca, „noaptea, ca hoții”.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.861 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger