AcasăEditorialRazvan Ioan Boanchis1000 de cazuri de Covid și 5000 de șomeri zilnic

1000 de cazuri de Covid și 5000 de șomeri zilnic

1. Și eu, și soția ne-am făcut testele Covid. Au ieșit bine – negative amândouă. Dar nu testele au fost problema, ci emoția. Așteptarea. O zi întreagă am fost ca un userist, adică mi-au trecut numai prostii prin cap. Dacă ieșea nasol, știam ce am de făcut. Există două motive de teamă dacă ești pozitiv. Ce se va întâmpla cu familia, mai ales copiii, și frica de autorități. Și nu mă refer la medici. Ei sunt ceasornicarii și lutierii lui Dumnezeu.

2. În orice, în absolut orice există niște reguli – de la petreceri până la dezvoltarea societății. Cele mai frumoase chefuri sunt cele neanunțate. Când te pregătești – „să vezi ce o să mă mai distrez io peste două săptămâni!” – iese un flecuștet, de cele mai multe ori. În construcții e invers. Vopsitorii, de pildă, vin ultimii pe șantier. Dacă am compara lupta împotriva molimei Covid cu o fortăreață, înseamnă că, la noi, vopsitorii au venit primii. E vorba despre ziaricii de televizie și despre panaramezii de pe centurile de socializare. De asemenea, niște antreprenori serioși și niște constructori așijderea se ceartă la începutul lucrării, nu la sfârșitul ei. Ai noștri se ceartă la început, pe parcursul lucrării și la predarea acesteia. Iar după câțiva ani, ii bagă la pușcărie câte o cucoană care confundă mortarul cu acetona.

3. Negaționiștii Covid sunt niște cretini întrecuți doar de odangiii Covid. Avem 1000 de infectări și 5000 de șomeri zilnic. Boala există și e perversă. Dar să nu dea lecții despre Covid vociferanții care n-au zis nimic despre Portocală. Acestor javre preocupate de sănătatea patriei le pare bine când crește numărul de infectări. Argumentez asta, stați liniștiți! Pe un asemenea ticălos îl recunoști când face o postare ce conține un număr din trei cifre. De săptămâna asta, din patru cifre. 799, 877 sau 1014. E vorba despre numărul de infectări Covid din ziua respectivă. Adică „v-am spus io că e groasă? Stați acasă! Bătrânii, mai ales, să stea acasă! Iar la alegeri să iasă doar Generația cu mască – feisbucarii, corporatiștii, salamandrele oengiste de după Colectiv și anticomuniștii la seral mai ticăloși decât secretarii de partid la zi!” În sondaje, PNL s-a subțiat, firesc, pentru că e la guvernare într-o situație fără precedent. Nici nu m-aș duce la vot dacă ar exista doar PNL, PSD, ALDE, PMP. Acolo sunt politicieni cu care te poți înțelege omenește. Dar…

4. Pe timp de pandemie, USR are o grijă. A cerut în Parlamentul european să se mărească bugetul instituției pe care o conduce doamna Kovesi. E bine, însă e loc de și mai bine. Trebuie exportați de peste Ocean și câțiva procurori belemiști. N-au nevoie de studii superioare, îi facem procurori de dimineață până la prânz, nu de azi pe mâine ca în România anilor ’48 – ’50. „Tu, ăla de acolo! Mi-a plăcut cum ai spart vitrinele, vânjosule! Ai simțit cel mai bine nedreptatea! Vino încoace să-i judecăm pe capitaliștii veroși!”

5. Există rasism și în sport. În baschetul american și în barbut. Dacă suntem corecți politic, în NBA vom băga regula de la FRF. Minimum doi blonzi. Ce contează că n-au valoare? Exploatarea cea mai vizibilă e în barbut. 90% dintre suprafețele zarului sunt albe, iar diferența o fac punctele negre. Tovarăși, nu se mai poate așa!

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.434 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger