AcasăPoliticaZuckerman încurcă oalele

Zuckerman încurcă oalele

Nimic nou în politica americană de băgare în seamă. Ambasadorul Zuckerman probabil că se plictisea și a cugetat că n-ar fi rău să ne mai administreze o lecție de și despre democrație. A atacat aceeași temă care, crede el, este de actualitate la români. Corupția. De la Nord la Sud și de la Est la Vest doar la români este corupție în lume. În rest e liniște.

Domnul Adrian Zuckerman a ieșit la rampă tot cu hitul ăla prăpădit, „Corupția te taie, statul de drept se-nmoaie”. Știu și o rimă, dar nu e diplomatică și nici pe placul prietenului american strategic. Și mai știu încă una, pe care am să i-o spun când mă va invita la convorbirile de pace dintre noi și Germania, pentru că eu cu Merkel nu mai vorbesc. Suntem certați. Suntem certați de când nemții i-au lăsat pe ruși să-i fure bunicului meu ceasul și gamela, la Cotul Donului.

Și Ana Birchall e partener strategic

Spune Excelența Sa că Guvernul PNL face treabă bună în lupta împotriva corupției.Nu mi se pare a fi adevărat. Pe trotuarele patriei se plimbă corupții neprinși. Și alături de ei, necorupții, amestecându-se și creând o confuzie ce face greu de tradus alocuțiunea dânsului în limba dacă. Îl laudă Excelența Sa Americană pe Cătălin Predoiu, despre care spune că a făcut eforturi neobosite „de a corecta regresele înregistrate în aplicarea statului de drept sub guvernul anterior”. Nici asta n-o cred. Predoiu este rubicond și gâfâie când urcă scările până la biroul lui. Nu are experiență juridică, exceptând deplasarea la congrese și la orice sindrofie de Drept din lume. În rest își deleagă atribuțiile. Apoi, nu e limpede despre ce regrese vorbește ambasadorul care, inițial, părea să fie mai simpatic decât predecesorul Klemm.

Nu pot să am încredere în ceea ce spune Adrian Zuckerman. Se vede că a chiulit de la învățământ politic. Chiar acum câteva zile, cel mai strategic partener al Domniei Sale, de Iohannis este vorba, a declarat că, în România, problemele statului de drept au încetat odată cu referendumul pe justiție de anul trecut.Nu mai pot să râd acum, am râs destul atunci. Clar încurcă oalele ambasadorul. Și guvernele. Ministrul Justiției, anul trecut, a fost în bună parte Ana Birchall, cea mai bună prietenă a poporului american infiltrat în politica românească. Domnu’ Zuckerman, n-ați vrea, mai bine, să vorbim despre ceasul bunicului meu? Sau despre gamelă? E mai limpede treaba.

author avatar
Valentin Boeru
2.049 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger