AcasăPoliticaZuckerman, impresionant. Până la silă

Zuckerman, impresionant. Până la silă

„Corupția din guvernul anterior, care s-a concretizat în relaxarea legilor justiției doar pentru a-i ajuta pe fostul lider PSD Liviu Dragnea și pe alții să evite pedeapsa cu închisoarea nu va fi acceptată!” Ce miștooo! Foarte miștooo, domnu Zuckerman! Impresionant. Grandios. Vibrant. Măreț discurs. Până la silă.

Domnul ambasador cu normă extinsă dincolo de convențiile diplomatice în materie are darul de a uimi pe toată lumea. Cu cât talent se amestecă el în viața noastră. Cu câtă stăruință se apleacă el peste balconul care separă două guverne. Unul care-i place și unul despre care mai are învățat. Tot ce a fost Dragnea îi duhnește a corupție, a distrugerea justiției și a subordonarea ei. În schimb, tot ce înseamnă Orban îi miroase a micșunele. Corupția din guvernul anterior nu va fi acceptată. Reversul medaliei denotă însă că cea din Guvernul Orban este binevenită. Sunt convins că nu s-a gândit o secundă că așa arată clișeul din spatele spuselor lui. Dar din moment ce face atâta zgomot e limpede că este încântat de toate potlogăriile GuWernerului. Altminteri nu l-ar lăuda pe Orban cu atâta abnegație. Sau talent? Sau talent.

Afaceri cu măști. Bune, merge. Achiziții la prețuri de zece ori mai mari. Foarte bune. Foarte curate învârtelile astea. Impostori vârâți prin toate cotloanele instituțiilor statului. Nu e corupție, e doar dorința de a înlocui corupții. Cu alții, desigur. Nu vom consimți niciodată ca cineva să încerce să submineze democrația din România, bate nervos din picior zelosul ambasador. Aici a zis-o bine Zuckerman. Cred că lui Iohannis i s-a adresat, pe care l-o fi auzit cum a lăudat Guvernul după alegerile locale. S-a furat la locale, domnu’. Nu cred, ar fi tentat să spună americanul. Și dacă s-a furat, a fost în mod democratic. Dovadă faptul că ăia cu jaful de la Sectorul 1 după alegeri nu au luat totul, ci doar câțiva saci. L-aș fi crezut pe Zuckerman în tot ceea ce spunea, dar tocmai mă uitam la televizor unde zburau niște știri despre corupția din SUA. Acum, când urmau să se aleagă între ei. E normal să se scuipe. Democratic, firește. Corupții lui Biden față în față cu corupții lui Trump. Băi, Trump, zice Biden, corupții tăi și ai mei se bat cu corupții noștri. Ba nu, zice Trump, ai tăi se bat cu ai noștri și nu-i lasă pe ai mei să respire. Democratic, domnu’ ambasador, nu?

author avatar
Valentin Boeru
3.602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger